Pohjoisessa on sentään talvi, Inari - Utsjoki, maaliskuu 2014
Weblokit
Sen verta on kotiseudun talvi heikko, että piti lähteä pohjoiseen katsomaan, miltä se talvi näyttää. Lunta päälaellakin kuulemma normaalia vähemmän, kuitenkin reilusti yli 50cm ja vesistöt jäässä virtapaikkoja lukuunottamatta. Ihan on talven näköistä! Vakiopaikoilla ja hyvin ohjeistetuilla ruokintapaikoilla (kiitos!) tuli poikettua ja katseltua vähiä Lapin lajeja. Kuukkeleita, riekkoja ja lapintiaisia runsaasti. Parilla ruokintapaikalla lisäksi tundraurpiaisia ja taviokuurnia useita kymmeniä. Yksi vanha maakotka, piekana ja pieni pulmusparvi osuivat kohdalle, joista jälkimmäiset lienevät muutolta tulleita.


Kukkeli ja Land Cruiser

Montaa sekuntia ei ehtinyt ensimmäisellä kuukkelipaikalla olemaan auton ulkopuolella, kun ensimmäinen kuukkeli saapui katsomaan.


Kuukkelit

Paikalle ilmaantui vartin sisällä ainakin neljä eri yksilöä.


Neljän tuulen tuvan lintulaudat

Kaffeella pysähdyttiin varmaankin Lapin alueen tunnetuimmalla ruokintapaikalla, Neljän Tuulen Tuvalla. Paikalla ainakin kuukkeli 1, lapintiainen 3, taviokuurna 38, urpiainen 12 ja tundrurpiainen 22.


Lapintiainen

Lapintiaiset eivät paljoa tarkkailijoista välittäneet.


Taviokuurna, koiras

Eivätkä taviokuurnatkaan.


Pulmankijärvi

Pulmankijärven 100m sula käytiin katsomassa jopa kahdesti. Sula vaan valitettavasti tyhjillään molemmilla kerroilla. Reikot pitivät alueella innokasta soidinta.


Pulmankijärvi

Järven eteläpäässä oli vain muutaman neliön sulia, ei lintuja.


Kommentoi
maaliskuu 2014 Inari - Utsjoki, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind