Meritapitusta, Haminakari - Hylkiriutta, Pori, 6.4.2015
Weblokit
Aamulla, juuri auringon noustua, Haminakarin rantaan. Yöllä pakkasta oli ollut 6 astetta ja menomatkalla vielä parin asteen verta. Iltapäivällä sentään muutama plusaste. Aamulla meri rasvatyyni ja vain ohutta pilviverhoa. Iltapäivällä tuhdimpaa pilveä ja hieman lounastuulta.

Aamustaijjaus 10:30 asti Haminakarin länsirannalla. Muuttoa ihan mukavasti, jotta merelle jaksoi katsella. Päälajeina haahka (2200) ja mustalintu (1200). Mainittavia muuttajia olivat härkälintu (11), ruokki (18) ja kaakkuri (22). Pikkulintuja edelleen niukasti, saaressa pari punarintaa ja yksi hippiäinen.

Paluumatkalla kiersin Hylkiriutan kautta ja suoritin pikaisen haravoinnin merelle. Noussut aallokko haittasi hieman katsomista. Saaressa nyt paikallisena innokkaasti soidintava luotokirvispari ja länsipuolella tällä kertaa 7 allihaahkaa, joista vain yhdellä koiraan valkoista väritystä. Viimeksi paikalla olleesta kuudesta linnusta kahdella oli valkoista. Liekö samoja vai eri lintuja - tiedä häntä!


Pastuskeri aamulla

Busterin pudotuksen aikaan Pastuskerin venerannassa. Sisälahti kauttaaltaan uudessa jäässä ja laituri huurteessa.


Menossa auringonnoustessa

Kohti saaristoa. Aurinko on juuri ylittänyt horisontin.


Haahkat soitimella

Haahkat soidinsivat aivan staijjipaikan edustalla. Kovin näytti olevan koirasvoittoisia haahkaparvia.


Esiaikuinen merikotka

Ainakin kaksi nuorehkoa merikotkaa kierteli alueella, mikä kertoo kaiketi siitä, että lähiseudulla ei ole puolustettavia pesäpaikkoja?


Allihaahkat

Hylkiriutan allihaahkat olivat tänään hieman pidemmällä merellä. Aallokon vuoksi osui kuvaan vain viisi yksilöä seitsemän linnun parvesta.


Ja maihin...

Ja maihin ...


Kommentoi
6.4.2015 Haminakari - Hylkiriutta, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind