Lintuja ja nisäkkäitä, Säppi, Luvia, 25.11.2016
Weblokit
Aamuhämärissä saaren. Maininki kohtalainen eilisen kovan luoteistuulen jäljiltä. Aamulla tuulta vain nimeksi, iltapäivällä taas vajaa 10m/s, nyt etelästä. Koko päivän pilvistä ja niukasti plussalla. Ohitimme puolimatkassa Valtsun, joka oli myös tulossa Säppiin noutamaan ensimmäistä ylämaankarjalaisten joukkoa kotimatkalle. Saareen jäi vielä 10 edustajaa odottamaan seuraavaa kuljetusta.

Kiersimme koko saaren rantoja seuraten ja mennen-tullen kiersimme majakkapihan ympäristön. Lintuja ihan kohtalaisesti. Joitakin merkintöjä epämääräisessä järjestyksessä: mustalintu 208, riskilä 4, sinitiainen 85, talitiainen 66, räkättirastas 7, telkkä 101, uivelo 2 telkkien joukossa, härkälintu 1 Präälissä, pyrstötiainen 25 kahdessa parvessa, peippo 1 edelleen Peräkulmassa, kuikkalaji 1 kaukana Räyhissä, kaakkuri ja kuikka yhdessä rantaa nuollen Krävelin editse etelään 12:55, lehtokerttu 1 Krävelissä ja punarinta 2 Krävelissä lehtokertun seurassa. Nisäkkäitäkin kohtalaisesti: ylämaalaisten lisäksi mufloneita 8, supikoiria 2, harmaahylje 1 ja määrittämätön hylje 1. Eilen illalla oli ylämaalaisten seurassa ollut samanaikaisesti peräti 6 supikoiraa! Kaikkiaan hieno retkipäivä!


Valtsu ja ylämaankarja kotimatkalla

Ylämaalaisia oli tultu keräämään jo pari päivää aikaisemmin ja ne odottivat kuljetusta satamassa. Valtsu juuri rantautumassa saareen.


Lännennokka

Lännennokka. Parhaiten vesilintuja oli tänään Ulkolaskun ja Eteläkarin välisellä alueella.


Hauruloukko

Siistiksi on rannat muotoutuneet ja avaruus huippuluokkaa. Kuvassa Hauruloukko.


Pinkki, muflonit ja ylämaankarja

Pinkilläkin riitti ihmeteltävää, kun Eteläkarilla laidunsi saareen jäänyt ylämaalaisten lauma, joukossa 4 muflonia ja kaksi supikoiraa.


Hanhiston rantaa

Hanhisto mukavan näköinen, vain kovin hiljainen.


Lehtokerttu tyrneissä

Hetken jo tuli innostuttua tyrneissä vilahtelevasti harmaasta pikkulinnusta, kunnes tuli kunnolla näkyviin ja näytti ihan lehtokertulle. Samassa tyrnikössä myös kaksi punarintaa.


Kruununmöljä

Saarikierros loppui alkupisteeseen. Valtsu ja ylämaalaiset olivat lähteneet risteilylle kohti mannerta. Ensi viikolla kuulemma loput.


Kaffehetki nuotiolla

Päivän viimeinen kaffehetki vietettiin nuotion ääressä.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
25.11.2016 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2016  Antti J. Lind