Loppukesän aamumuuttoa, Paarnoori, Pori, 2.8.2008

Viime viikoina on aamun ensituntien aikana ollut liikkeellä kohtalaisesti käpytikkoja ja jonkin verran myös käpylintuja. Parhaat käpytikkojen määrät ovat tavalliseen tapaan olleet itärajalla, mutta Porissakin on parhailla paikoilla päästy muutamaan sataan lintuun. Kyseessä on tyypillinen keski-/loppukesään ajoittuva vaellus, joka voi jatkua pitkäänkin ja voimakkaana. Parin aamustaijin tuloksena voitanee sanoa, että joko paikka on väärä tai kyseisinä aamuina käpitikka ei liikkunut. Aamujen summat useamman tunnin ajalta ovat 8 ja 12 yksilöä. Molempina aamuina muutamia käpylintuparvia. Aamujen aikana liikkeellä näytti olevan kohtalaisesti pääskyjä, erityisesti tervapääskyjä (vaikka ei pääsky olekkaan) ja haarapääskyjä. Myöskin liroilla ja valkovikloilla on selvästi päämuutto käynnisssä. Sorsia vielä runsaasti lahdella.


Auringon noustua

Paarnoorin lintutornista länteen auringonnousun jälkeen. Kuvaa klikkaamalla, näet sen isompana.


Esko ja Paarnoorin lahdenperä

Sama lahdenperä paria tuntia myöhemmin. Ruovikko palannut taas entisiin mittoihin ja vuosi vuodelta energisempänä.


Lintuja lahdella

Kuin vesi on matalalla on lahdellakin runsaasti lietteitä ja sen vuoksi linnutkin helpommin nähtävissä. Keskellä olevalla tukkakoskelolla vielä pahasti keskenkasvuiset poikaset. Kuvassa lisäksi ainakin taveja, sinisorsia ja nokikanoja.


Metsäkauris

Tornin edustan ruovikossa kisaili ja ruokaili koko aamun metsäkaurispari. Kuvassa naaras.


Metsäkauris

Sekä uros.


Merimetsoja lennossa

Luvian merimetsokolonioista tuli lahdelle aamun mittaan useampi suurparvi ruokailemaan. Osa parvista näytti poistavan suoraan mantereen päälle, kohti jokisuistoa. Mihin sitten mahtoivatkin päätyä.


Haarapääskyjä

Lähitien varressa haarapääskyilläkin jo syksyiset kokoontumisajot.


                                                                                                                                                                                     Kommentoi

2.8.2008 Paarnoori, Pori, Finland

Copyright, 2008  Antti J. Lind