Nuoria kahlaajia odotellessa, Yyterin Lietteet, Pori, 9.9.2008

Pahasti näyttää sitä, että kahlaajien pesintä pohjoisessa on epäonnistunut. Nuorten lintujen osuus on ollut tänä syksynä todella pieni. Päämuuttoaika alkaa olla jo ohitse ja tuskin tänä syksynä pohjoisesta enää pahemmin kahlaajia saapuu. Vaikka kahlaajia ei olekkaan, kelpaa Lietteillä katsella ensi kevään pesintää varten kunnostettuja rantoja. Syksyn mittaa aluetta tultanee tiviisti komppaamaan kirvisten ja muiden lajien toivossa. Tänään Lietteillä kahlaajia yhteensä vajaa 80 yksilöä. Västäräkit hyvin edustettuna: västäräkki n180, keltavästäräkki 40 ja joukossa nuori sitruunavästäräkki. Niittykirvisiä 30, kolme lapinkirvistä ja kymmenkunta lapinsirkkua.


Niitetty ruovikko

Suurin osa niitetystä alueesta näyttää tällä hetkellä lähes pallokentältä. Tähän päälle kun vielä saadaan jäiden muokkaus, niin kelpaa kahlaajien ja muiden rantalintujen pesiä keväällä 2009.


Käännetty ruovikko

Paras lintujen ja tänään erityisesti västäräkkien, ruokailualue on pinnaltaan rikottu vanha ruovikko. Ilmeisesti ravinteita on runsaasti.


Raivausporukka

Ainakin osa samasta porukasta jatkaa edelleen hoitotöitään. Tänään paloi useampi katajapuska Puolivälikarin avarrustalkoissa. Iso porukka saa nopeasti näkyvää aikaiseksi!


Pyöräilevä kunnallisvaliehdokas

Uusi Lietteiden tehokomppausmenetelmä käytössä.


Pitkokset

Loppukesän aikana on myös metsässä kulkevat pitkokset kokeneet uudistuksen.


                                                                                                                                                                                     Kommentoi

9.9.2008 Yyterin Lietteet, Pori, Finland

Copyright, 2008  Antti J. Lind