Parantuneet rannat, Yyterin Lietteet, Pori, 13.8.2009
Weblokit
Vanhojen kahlaajien syysmuutto alkaa olla ohi ja hiljakseen liikkellä on ollut kasvavassa määrin nuoria lintuja. Tänään Lietteillä suhde edelleen hienosti vanhempien puolella, kun se viikko siten oli yli 90% vanhojen puolella. Viikonlopun jäljiltä Lietteiden rantaniityt kokeneet reippaan kasvojenkohotuksen, kun ruovikko oli saanut sekä käsi-, että konevoimin kyytiä Taas kelpaa rantoja katsella ja niittyjä kompata - kiitokset raivaajille. Paikalla kahlaajia tänään mukavasti: tylli 280, suo- 80, iso- 18, pulmussirri 5, vikloja 80. Lisäksi paikalla 400 puolisukeltajaa ja vajaa 200 valkoposkihanhea.


Ennen auringonnousua

Lietteiden niitynreunaa auringonnousun aikoihin.


Niitetty reuna

Ruovikkoa oli tänä vuonna kaadettu muutamia satoja metrejä pidemmälle kohti Munakaria. Äestettyä aluetta en tänään löytänyt?


Vanha niitty

Kuvassa oikealla vuonna 2008 äestetty niitty, joka ei vielä uusimista tarvinnut. Alue antaa linnuille hyvin suojan, ollen kuitenkin vielä avoin.


Valkoposkihanhia

Valkoposkihanhet ja viklot tuntuvat suosivan tuota vuoden 2008 äestystä.


Uuden ja vanhan raja

Oikealla vuonna 2007 äestetty alue, joka näyttää todella erinomaiselta toisenkin kesän jälkeen. Vasemalla tänä vuonna kaadettu alue.


Puolisukeltajia

Matalalla Sannannokan alueella ruokaili aamulla muutama sata puolisukeltajaa. Valtalajeina tavi, heinäsorsa ja haapana. Kuvasta löytynee lisäksi kyhmyjoutsen ja kanadanhanhia.


Kahlaajia lennossa

Kahlaajia lennossa. Kuvasta löydettävissä ainakin tylli ja suosirri.


Kottaraisia

Kottaraiset viihtyvät pesimisajan ulkopuolella tiivinä parvina. Tässä taitaa tosin ollut hieman aamukankeutta, kuin parvi siirtyi ruovikosta seisoskelemaan jonona rantahiekalla.


Pilviä ja liete

Päivän lämmetessä taivaalle ilmestyi muutamia pilviä.


Kommentoi
13.8.2009 Yyterin Lietteet, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2009  Antti J. Lind