Pikku-uikku, nollakeli ja tahkoamista, Tahkoluoto, Pori, 4.1.2010
Weblokit
Aamusta yllättäen keli pari astetta pakkasella ja Tahkoluodossa jopa nollassa. Tuuli alle 10m/s lännenpuolelta ja osin aurinkoinen taivas, joten kyseessä lienee vähään aikaan ensimmäinen keli, jolloin merelle riittää näkyvyyttä ja katselu on miellyttävää. Saman asian oli useampi tutkimusryhmäläinenkin huomannut ja Olauksella oli paikoittain jopa tungosta keväiseen tapaan. Erinomainen keli tuotti myös tulosta. Kärjestä nähtiin tänään ainakin seuraavaa: riskilä 2, pilkkasiipi 21, mustalintu 8, merkotka 3, isokoskelo 140, kalalokki 120, tilhi 40, räkättirastas 4, merimetso 9. Lisäksi Tyrnikarin suojassa isokoskeloiden, telkkien ja  sinisorsien seurassa pikku-uikku sekä tukkakoskelo. Erinomainen lintupäivä.


Kaijakari

Merellä talviseen tapaan merenkäynti kohtalaista heikossakin tuulessa. Näkyvyys erinomainen,  kun Kaijakarin takaa näkyy Säppi ilman ongelmia.


Kupeli

Tänä talvena näyttää myös Tahkoluodon kärjessä olevan pysyvä lumipeite, kuten edustan saarissakin. Vasemmalla Kupeli ja oikealla Hylkiriutta,


Staijjareita Olauksella

Kärjessä paikoin tungosta lähes keväiseen tapaan. Olaus tarjoaa suojaa tuulelta.


Nuori merimetso

Paikalla pyörähteli useampi merimetso. Joidenkin laskujen mukaan tänään kärjessä nähtiin 9 yksilöä. Lintuja näytti viihtyvän sekä purkuputkella, että Kupelin merimerkissä.


Pikku-uikku ja kyhmyjoutsen

Kaksi vesilintua Tyrnikarin aallonmurtajan suojassa. Vasemmalla pikku-uikku ja oikealla kyhmyjoutsen - on siinä hieman kokoeroa.


Kommentoi
4.1.2010 Tahkoluoto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2010  Antti J. Lind