Syksyistä rantojen ja puskien kiertoa, Säppi, Luvia, 8.11.2010
Weblokit
Aamun reipas tuuli otti ja heikkeni lupausten mukaisesti aamupäivästä alkaen, ollen iltasella lähes rasvatyyni. Tilanteeseen varautuneena suunnistimme Säppiin puolen päivän aikoihin. Rarien löytymisestä ei pitäisi olla pelkoa, kun Porin eliitin isot pojat olivat kuulemma viikonloppuna saaren huolellisesti kolunneet. Kiitokset vinkistä yhdelle koluajista! Sen verran oli päivän pituus rajoitteena, että pudotimme Eteläkarin ja Lännennokan pois ohjelmasta. Saaresta kompattiin Hanhisto, Kräveli, Ullaranta, Prakala ja majakan ympäristö. Lintuja ihan mukavasti mm. talitiainen 40, sinitiainen 120, hömötiainen 6, lapinsirkku 1, tiltaltti 1, hippiäisuunilintu 1 ja hernekerttu 1. Eiköhän tänne ole syytä vielä ennen talvea poiketa.


Hanhiston niitty

Hanhiston niitty erinomaisessa kunnossa. Ilmeisesti ylämaankarja on poistunut saaresta, kun laiduntajia ei enää näkynyt. Niityn rantaosuudella ruokaili lapinsirkku.


Hippiäisuunilintu
                                                                                                                                            Kuva: SHM
Säpin kollisrannalla, pienen ruovikon komppaus oli myös tuottoisa, kun jaloissa vilahteli pieni vihreä - hippiäisuunilintu.


Sipiviiki

Krävelin itäisellä tyvellä, Sipiviikissä, on nykyisin jo pieni ruovikko. Tänään ei ruovikosta ihmeempää löytynyt. Yöllä oli täälläkin ollut pakkasta, kun vielä iltapäivällä kluuvit ohuessa jäässä.


Krävelin kalliot

Krävelin kärkipuskissa perustiaisia ja muutama rastas. Tyveltä Takalahdesta löytyi tiltaltti.


Prakala

Poponniemestä Ullarannan kautta kohti Prakalaa ja Kruununmöljää. Rantapuskissa ihmeteltiin hernekertun rotua - kaikkia kumman näköisiä sitä näyttää olevan liikkeellä.


Majakka ja majakanvartijoiden rakennukset

Majakan pihapiiriin ehdittyämme, oli majakassa jo syttynyt valo.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
8.11.2010 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2010  Antti J. Lind