Tammitikka - vuoden viides uusi laji Suomelle, Vääksy, Asikkala, 26.11.2010
+7(+1)Weblokit
Torstaina oli paikallinen nuorenpolven lintumies, Tuomas Meriläinen (12v), onnistunut kuvaamaan kotipihansa lintulaudalla mielestään poikkeavan näköisen tikan. Hän oli nähnyt saman linnun jo 13.11, mutta ei saanut silloin kuvattua. Kuvista lintu oli helposti tunnettavissa tammitikaksi, Suomelle uudeksi lajiksi. Onnittelut Tuomakselle hienosta löydöstä!

Seuraavana aamuna oli ennen kukonlaulua paikalle kertynyt reipas bongareiden joukko, noin 150 henkilöä. Joukkio oli ryhmittäytynyt pääasiassa Tuomaksen kotitalon ympäristöön ja odottelin vierailijaa lintulaudalle. Reilun tunnin odotuksen jälkeen saatiin tieto, jonka mukaan tammitikka ruokailee parhaillaan Vääksyn kanavan reunalla olevissa isoissa lehtikuusissa. Bongarijoukko siirtyi nopeasti paikalle ja pääsi näkemään linnun todella hienosti lehtikuusissa. Lintu siirtyi vajaan vartin päästä omakotitalojen aluelle. Suurin osa aamun bongareista siirtyi tässä vaiheessa pinnakaffeelle! Saas nähdä viihtyykö tammitikka koko talven maisemissa.


Aamun porukkaa

Auringonnousun aikaan Tuomaksen kotipihaa ympäröitiin monelta suunnalta. Kuvassa itäpuolen porukkaa.


Aamun porukkaa

Pääjoukko ryhmittäytynyt pihan pohjoispuolelle - selkä kohti tuulta.


Tammitikka (C) Pekka Komi
                                                                                                                                                Kuva: Pekka Komi
Tammitikka ruokailee lehtikuusen rungolla. Tikka oli hetken hienosti näkyvillä puiden rungoilla. Kiitokset Pekalle kuvan lainasta!


Hoitopaikka ja porukkaa

Lintu hallinnassa valkoisen talon edessä olevassa lehtikuusessa.


Kommentoi
26.11.2010 Vääksy, Asikkala, Finland
Weblokit
Copyright, 2010  Antti J. Lind