Jääretkeilykauden avajaiset, Siipyy, Kristiinankaupunki, 21.12.2010
Weblokit
Tänään hieman heikompi pakkanen ja tuuli lähes nollassa ja oli sitten jääretkeilykauden ensimmäisen retkipäivän vuoro. Aamusella liikkelle mantereelta Stångrundin kierron jälkeen Trutklobbarnalle. Trutilta pohjoisluotojen kautta Siipyyn torniin ja illan hämärtyessä vielä Siipyyn niemen eteläkärkeen. Paljon oli tännekkin jäätä muodostunut mm.Trutin eteläkärjestä löytyi vajaan puolen metrin vahvuisia lauttoja. Avovettäkin oli itätuulien ansiosta vielä linjalla Ljusgrund - Trutklobbarna - Kilgrund - Domarkobban - Storbådan - Siipyyn kärki. Sisäpuoli pääosin jäässä, ulkopuoli avoinna. Lintupuolella melko hiljaista, mutta mielenkiintoista: merilokki 20, harmaalokki 10, merikotka 9, isokoskelo 120, riskilä 1 ja parhaana Trutin lounaiskulmassa kelluskellut pieni mustavalkoinen vesilintu, jonka lajinnimen jätän mainitsematta porilaisen asiantuntijan toiveen mukaisesti!


Trutklobbarna kalakämppä

Trutklobbarnan eteläkärjen kalakämppä. Paikalla ei jälkien perusteella ollut jäiden aikana käyty.


Trutklobbarna lounaiskärki

Lounaiskärjessä avovesi huuhteli rantakiviä. Avovedessä runsaasti lauttoja ja hyydettä. Riskilä ja vesilintu sukeltelivat Kilgrundin ja Trutin välissä.


Trutklobbarna länsiranta

Trutklobbarnan länsirantaa. Saari ja pohjoispuolen luodot kierrettiin tunturipöllön toivossa, tällä kertaa ei löytynyt.


Storbådan

Siipyyn tornin ja Storbådanin välikin kokonaan jäässä. Ulkona muutamia vesilintuja, mutta väreilyn ja merisavun vuoksi niistä ei saanut selvää.


Siipyyn kärki

Illan hämärtyessä tarkistettiin vielä Siipyyn niemen avoimet rantavedet. Paikalla vain isokoskeloita.


Kommentoi
21.12.2010 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2010  Antti J. Lind