Satunnaisia lintukuvia, Dhofar, helmikuu 2011
Weblokit
Petolinnuille sopivaksi jatkoksi passanneen satunnaisia näppäilyjä linnuista päiväretkien varrelta. Kaikilta vihreiltä tai muuten kosteilta paikoilta on helposti löydettävissä paikallista lajistoa ja talvehtivia lajeja. Vuoristossa ja aavikolla yksilömäärät ovat paljon pienempiä, mutta mielenkiintoisia. Tähän aikaan vuodesta taitaa lintujen muutto olla hyvin minimaalista ja hyvin voi vai kuvitella paljonko näillä alueilla on vilkkaimpaan muuttoaikaan lintuja.


Palmukyyhky
Salalah

Lähes joka paikassa näkyy yleisenä palmukyyhky ja jos ei näy, niin ääntä kuuluu ainakin.


Mustapyrstötasku
Ayn Razat

Mustapyrstötasku on näköjään saanut suomalaiseen nimeensä tasku-liitteen sitten viime kerran. Laji on yllättävän yleinen jopa puistossa.


Mustapyrstötasku
Raysut

Sama laji kuivemmassa maastossa. Oliskoshan tämä koiras, kun ohjaksen alue ja silmän takana jatkuva silmäjuova ovat hyvin tummat verrattuna edelliseen yksilöön?


Arotasku
Ayn Sahnawt

Sekä yleiset käymälät, että arotasku näyttivät olevan yhtä yleisiä, ainakin tänä vuonna.


Kyläbulbuli
Ayn Razat

Vanha tuttu idänpippurilintu näkyy sekin vaihtaneen nimensä jossakin vaiheessa ja on nykyisin arabianbulbuli. Laji on yleinen alueella. Sitä lauleskelee yleisesti puistossa, hotellien pihoissa, puutarhoissa ja wadeissa.


Oliivirilli
Ayn Hamran

Tämä laji on oliivirilli. Laji on yleinen ainakin wadeissa ja muilla vuoriston kosteilla alueilla. Lajin ääni tuo ehkä ohuen vihervarpusen mieleen.


Sitruunavästäräkki
Raysut

Vähän kotoisempi laji on sitruunavästäräkki. Lajia kuulee ja näkee yleisesti vihreillä ja kosteilla paikoilla, usein seurassa näytti olevan isokirvisiä.Raysut

Ja lopuksi videonpätkää kalasataman hietikolla ruokailevista riuttahaikaroista, jos nimi nyt vielä se lienee.


Kommentoi
Helmikuu 2011 Dhofar, Sultanate of Oman
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind