Auki on ja rantaa myöten, Kallo, Pori, 8.4.2011
Weblokit
Aamuhämärässä, kun webbikameraa katseli, oli hämmästys melkoinen, kun kuvassa ei näkynyt käytännössä jäätä ollenkaan. Kaunis sininen avovesi hohti vesialueilla. Eilisellä vesisateella lienee ollut osittainen vaikutus, kun Kokemäenjoen virta lienee ollut aika voimakas ja jäänmurtajien irroittamat jäät lähtivät liikekannalle. Olihan sitä heti rantaan päästävä. Avovesi ulottui Kallosta Outoorin ja Säpin puoliväliin ja sieltä Kaijakariin. Kauempana ulkona näytti olevan kohtalaisen paljon liikekannalla olevaa jäätä. Tarkoin tuli jo katseltua, josko Busterille löytyisi laskupaikkaa, mutta ei vielä...

Sulaan oli ilmestynyt jonkin verran lintuja: haahka 220, merimetso 80, ristisorsa 1, merihanhi 20, isokoskelo 250, telkkä 120, mustalintu 4, silkkiuikku 4 ja punasotka 1. Liikekannalla oli haahkoja ja merimetsoja, joita tuli ja lähti tasaisesti vähän joka suuntaan. Taitaa aukko olla vielä sen verran pitkällä muusta avovedestä, että lintujen on hankala löytää paikalle.


Kallon takarantaa

Kallon takaranta oli kokonaan avoinna. Vasemmassa reunassa näkyy Outoori ja keskellä siintää heikosti Säppi.


Aallonmurtajat ja Reposaari

Myös aallonmurtajien väli ja Reposaaren takaranta avoinna. Siikarannan ja Tahkoluodon edustalla jäätilanne näytti olevan ennallaan.


Kallon kaakkoiskulma ja Kloppa

Aukon itäreuna suurinpiirtein sektorissa Kloppa - Outoori.


Kommentoi
8.4.2011 Kallo, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind