Vesilintuja ja hyönteissyöjiä, Skaftungin saaristo, Kristiinankaupunki, 20.5.2011
Weblokit
Vuoden ensimmäinen avovesiretki Skaftungin saaristoon. Aamustaijji saariryhmän pohjoiskärjessä, Ljusgrundissa. Muutto monipuolista. Merellä liikkui runsaimpina mustalintuja, pilkkasiipiä, kuikkia, kaakkureita ja telkkiä, toisin telkkien pääsuunta oli etelään. Pikkulintupuolella kävi melkoinen vilske, kun vihervarpusia, metsäkirvisiä, pääskyjä ja pajulintuja nousi tasaisesti kärjestä kohti pohjoista. Päivällä vilkaistiin Trutklobbarnan tilanne ja myöhemmin iltapäivästä vielä Domarin tilastotarkistus. Päivän parhaimmistoa edustivat leveäpyrstökihu, etelänkiisla (3) ja käet (7). Runsaslukuista jääkuikkaa ei tänään näkynyt - liekö pikkulintujen tarkkailu vienyt osan huomiosta.


Ljusgrundin NW-kärki

Ljusgrundin luoteiskärki hieman auringonnousun jälkeen. Puurtarhakurssille voisi antaan vihjeeksi muutaman männyn tarvitsevan harvennusta.


Pajulintu

Pajulintuja tuli koko aamun pitkin saarta, pysähtyen hetkeksi viimeisiin puihin ruokailemaan ja jatkaen suoraan pohjoiseen.


Käkiä

Koko aamun kärjessä kukkui yksi käki, joka sai aina välillä seurakseen toisen muutaman säkeen ajaksi. Joskus 08 aikoihin kärkestä nousi kolmen käen parvi (taisi olla henkilökohtainen ennätys?) korkealle pohjoisen suuntaan, mutta kantti ei kestänyt ja se palasi takaisia paikalla olleen kahden kukkujan seuraan. Kaikki kolme palannutta aloittivat myös kukkumisen - olis siinä kärjessä melkoinen kakofonia!


Domarkobbanin laguuni

Iltapäivällä tarkistettiin Domarkobbanin laguuni ja pohjoiskärjen tyvi. Taas lapintiirayhdyskunta pesii kärkiharjulla - saas nähdä miten luonnistuu, kun viime vuonna kaikki tuhoituivat.


Haarapääskyjä pihlajassa

Iltapäivän hysy oli haarapääsky. Siellä täällä lepäili pieniä parvia.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
20.5.2011 Skaftungin saaristo, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind