Merimetsoyhdyskunnan tarkastuskäynti, Saantee, Pori, 6.6.2011
Weblokit
Sisämaan retkeilyn ja aamun raikastavan meri-ilman jälkeen oli syytä palata todellisuuteen ja poiketa tarkastamaan Saanteen merimetsoyhdyskunnan tilannetta. Pesintä oli hyvässä vauhdissa perinteisillä kolmella luodolla. Saarista kuului jo poikasten kerjuuääniä ja ensimmäisiä näkyi jo veneeseen asti. Maissa ei vielä poikettu. Saaret, joihin viime vuosina yhdyskunta on koettanut laajentua, olivat ainakan nyt täysin merimetsovapaita. Oliskos viimevuotiset pesien hävitykset opettaneet merimetsot varomaan näitä luotoja vai onko "aikainen siivoaja" käynyt jo paikalla?


Nimetön

Toinen yhdyskunnan "vanhoista" pesimäluodoista. Puupesinnät tässä saaressa vähissä, mutta maassa sitäkin ahtaampaa.


Järvikari

Tässä toisessa "vanhassa luodossa" on edelleen puissa pesiä jonkin verran, maassa kuitenkin enemmän.


Nokivarista mukana?

Saaren rantakivikossa sattumia etsi suttuisen värinen varis. Linnulla lienee jossakin sukupuolven haaroissa mukana nokivarista?


Huidumi

Yhdyskunnan "uusin luoto" jopa vielä paikoin vihertävä. Saaressa pesitään nyt kolmatta vuotta. Puissa pesiä selvästi enemmän, kuin muissa luodoissa.


Räyskät

Yhdyskunnan kupeessa olevalle luodolle on alkanut pesimään pieni räyskäyhdyskunta, kolme paria. Sama määrä oli myös vuonna 2010. Nytkin haudonta käynnissä ainakin kahdessa pesässä.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
6.6.2011 Saantee, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind