Hiljakseen syksyä kohti, Siipyy, Kristiinankaupunki, 2.8.2011
Weblokit
Leppoisa keli ja auringonpaiste. Lämpötilakin taas yli 20 astetta. Ilmassa kuitenkin syksyn tuntua. Päivän kierroksella tuli katsottua kaksi saarta: Storbådanilla seisoskeltiin kaakkoiskalliolla, kun selkälokeilla näytti olevan lentokyvyttömiä poikasia. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna Domarkobban kierrettiin kokonaan. Jälkien perusteella emme olleet ensimmäiset. Kahlaajat hiljakseen vaihtumassa nuoriksi. Vesilintuja, varsinkin haahkoja ja merimetsoja, kohtalaisesti. Myös pikkulintupuolella alkaa olla liikehdintää. Saarissa harvakseltaan hysyjä mm. ensimmäinen hily-tiltaltti löytyi puskista, joten eiköhän iduleita kohta kuulla runsaasti ;-) Myös ensimmäinen käki rantakivillä.


Storbådan

Storbådan tuli katsottua vielä kaakkoiskulman kalliolta. Selkälokit edelleen tiiviisti reviireillään.


Selkälokit ja riskilät

Vanhat selkälokit varottelivat äänekkäästi, vaikka pääosa poikasista lensi jo sujuvasti. Saaren rantakivikossa varoitteli myös 16 riskilää, kuitenkaan nuoria ei vielä näkynyt. Riskilän pesintä lienee kuitenkin todennäköistä. Myös yksi ruokki paikalla pesivän oloisena.


Laguuni venepaikalta

Domarin laguuni nähtynä suoraan venepaikalta. Kahlaajia tänään mukavasti, ainakin lajien puolesta.


Laguuni ja mökki

Laguunin vedenkorkeus ihanteellinen kahlaajien kannalta.


Eteläkärjen ruderaatti

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna tuli katsottua myös eteläkärjen upea ruderaatti. Paikalla ei kuitenkaan vielä kivitaskua ihmeellisempää.


Raivattu verkkolinja

Puutarhakerho oli vieraillut itärannan puskissa. Liekö huhulla syytä verkkopaikkoihin, kun aamusella saaressa oli kuulemma havaittu kenttäkerttunen ja päivemmällä kääpiökerttu!


Pohjoiskärki

Legendaarinen saaren pohjoiskärki tarkastettiin ja taas paikalla vain kivitaskuja ja niittykirvinen.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
2.8.2011 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind