Tutulla saarikierroksella, Siipyy, Kristiinankaupunki, 12.8.2011
Weblokit
Jo tutuksi käyneellä viikkokäynnillä Siipyyn saaristossa. Tänäänkin kierrettiin tavalliseen tapaan Domarkobban ja Storbådan, tosin käänteisessä järjestyksessä. Keli suosi koko päivän. Saarissa runsaasti kahlaajia ja hyönteissyöjiä. Kahlaajista runsaslukuisina suosirri, tylli, suokukko ja pikkusirri. Tylliä lukuunottamatta, selvä enemmistö nuoria lintuja. Hysyistä puskissa mukavasti pajulintuja, harmaasieppoja, herne- ja pensaskerttuja sekä paikkaan nähden myös ruokokerttusia. Päivän parhaat havainnot olivat pikkusirrien lukumäärä (>15) ja itärannan pajussa hienosti näkynyt nuori idänuunilintu - taisi olla Domarin uusi laji?


Domarkobbanin laguuni

Aamu aloitettiin tällä kertaa Domarin laguunilta. Nyt merivesi pari senttiä plussalla ja hauru mukavasti kostea. Se näkyi heti paikallisten kahlaajien määrissä.


Tyllejä, liro ja mustaviklo

Hauru suorastaan kuhisi kahlaajia. Kuvassa 7 vanhaa tylliä, nuori mustaviklo ja nuori liro.


Nuori vesipääsky

Laguunin keskeltä löytyi hyönteismassasta nauttiva nuori vesipääsky.


Pohjoiskärjen NW-reuna

Legendaainen pohjoiskärki, tällä kertaa luoteenpuoleiselta reunalta. Yllättäen täällä oli niukasti kahlaajia. Syynä ilmeisesti lähes kuivilla oleva haurumatto.


HL ja Storbådan

Storbådanilla vasta iltapäivän puolella. Kahlaajia saaressa odotettua vähemmän. Pesimäkannasta suurin osa selkälokeista edelleen läsnä, samoin nuori merikihu. Tiirat selvästi vähentyneet ja ruokkilinnut puuttuivat kokonaan.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
12.8.2011 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind