Domaria, Storbådania ja hauruja, Siipyy, Kristiinankaupunki, 14.10.2011
Weblokit
Tarkkana tuulten kanssa! Aamusella säätietotuksen mukaan pieni sauma siihen, että tuuli tyyntyisi ainakin muutamaksi tunniksi. Hyvissä ajoin hämärissä pudottamassa Busteria lähes tyynessä kelissä. Päiväksi keli yltyi lähes kesäiseksi. Ensikohteena Domarkobban ja jatkoksi Storbådan. Paluumatkalla potkittiin pintapuolisesti myös pari muuta saarta. Tuulet näyttivät tyhjentäneen saaret aika hyvin. Punarintoja löytyi vähän yli kymmenen. Tltaltteja jopa kaksi, joista toinee "fii"-ääninen ja toinen normi. Urpiaista muutti pohjoisiin suuntiin tasaisesti koko aamun, muutama tuhat. Liekö nämä linnut niitä, jotka menevät Siipyyn kärjestä etelään ja kun merta on tarpeeksi, koukkaavat saaristoa pitkin pohjoiseen? Urpiaisia vastaan tuli tasainen varisten ja naakkojen virta. Storbådanilla meri- ja suosirri, sekä muutaman pulmusen ja luotokirvisen seurassa viihtynyt tunturikiuru.


Pohjoiskärki

Pohjoiskärki kompattiin ensimmäistä kertaa jo hyvissä ajoin ennen aurinkoa.


Lotte ja NW haurut

Melkoiset määrät on haurua noussut saarten rannoille. Lienee kovilla tuulilla ja korkealla merivedellä ollut vaikutusta.


Laguuni ja mökki

Merivesi sen verran korkealla, että laguunin rannoilta löytyi vain rippeitä hauruista. Haavoissa edelleen keltaiset lehdet.


SE haurut

Myös eteläkärjen kannaksella komea haurukenttä.


Storbådan

Päivän toinen kohde oli Storbådanin saari.


Storbådanin itäranta

Saaren pohjoiskärki ja itäranta.


Tunturikiuru

Eteläpään kallioilta löytyi kolmen pulmusen seurasta luotokirvinen ja tunturikiuru.


Meri- ja suosirri

Merisirri tuntui olevan tiukassa. Koko Storbådanin eka tarkastus ei lajia tarjonnut. Vasta toinen yritys palkittiin. Kuvassa myös merisirrin kanssa viihtynyt suosirri tai oikeastaan sen päälaki.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
14.10.2011 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind