Isolepinkäinen, jolla homeyerin piirteitä, Hangassuo, Pori-Luvia, 16.10.2011
Weblokit
Takautuvasti tuli kuvia selatessa vastaan lokakuinen isolepinkäinen eli lapinharakka. Tämä lintu oleskeli viikon verran Hangassuon kaatopaikalla ja moottoriradalla. Lintua tuli lokkien pöllähtäessä katsottua aina hetken ja myös muutama kuva tuli otettua. Kiitokset myös SHM:lle kuvien lainasta. Alunperin huomio kiinnittyi valkeaan yläperään tai oikeastaan pyrstön yläpeitinhöyheniin ja leveästi valkoisiin tertiaaleihin. Lintu ei liene selvästi nimirodun excubitor, eikä kaakkoisen homeyeri alalajin edustaja, vaan jotakin siltä väliltä. Vapaasti saa kommentoida.


Lapinharakka sivulta

Sivulta erottuu laaja käsisulkien valkoinen alue. joka ei kuitenkaan riittävän laaja homeyerille. Hartiahöyhenissä hieman valkoista. Tässä kuvassa ei silmajuovan päällä näy laisinkaan valkoista, vaikka sitä hieman olikin. Otsassa erottuu hieman valkoista.


Lapinharakka takaa

Takaa otetusta kuvasta erottuu valkea yläperä ja valkeat hartiahöyhenet. Tästä kulmasta nähtynä siiven laikku hyvin pienen oloinen. Tässä taas näkyy vähän valkoista silmäjuovan päällä, mutta kuitenkin liian niukasti.


Lapinharakka lennossa sivulta
                                                                                                                                                              Kuva: SHM
Tässä lentokuvassa erottuu leveä ja laaja siiven valkoinen laikku ja hartiahöyhenten alue. Silmäjuovan valkoinen joten kuten ja yläperä/pyrstön yläheitinhöyhenet, myös valkoisina.


Lapinharakka lekuttaa
                                                                                                                                                              Kuva: SHM
Lekuttavasta linnusta näkyy hyvin yläperän valkoisen laajuus ja samoin pyrstösulkien valkoisen osuus, joka on kuitenkin tyvessä liian vähän.


Kommentoi
16.10.2011 Hangassuo, Pori - Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind