Sumuinen saarenkierto, Säppi, Luvia, 22.11.2011
Weblokit
Aamuhämärässä muutaman metrin itätuulessa Säppiin. Ihan ei päivän ennuste toteutunut, mutta oli näkyvyys sentään välillä 1-2km. Tänään tuli kierrettyä koko saari jokaista niemenkärkeä myöten. Myös majakkapiha katsottiin pariin otteeseen. Merellä rauhallista lokkeja (110), alleja (25) ja mustalintuja (95) lukuunottamatta. Maissa oleva linnusto keskittynyt pääasiassa tyrnikköjen ympäristöön, ainakin lukumääräisesti. Päivän runsan laji oli sinitiainen, joita reilu 120. Vaikka tyrnejä riittää, rastaita vain musta- (1) ja räkättirastas (3). Retkipäivän parhaita taisivat olla jo kohta viikon paikalla viihtynyt sepelhanhi, samassa puskassa tiksutellut punarinta, Hanhistosta lähtenyt taivaanvuohi ja Ullarannan lehtokurppa. Tiltaltteja ei tänään vanhoilta paikoilta löytänyt, keli ei ehkä ollut paras mahdollinen. Mantereelle matkattiin auringon laskettua.


Kruununmöljä

Kruununmöljällä hiljaista. Natiivitkin näyttivät olevan mantereella.


Hanhisto

Hanhiston rantaa. Nyt merivesi +-0cm, hauruista voisi päätellä, että ylhäällä on käyty. Hanhiston ainoa lintu oli taivaanvuohi.


Mufloninaaraat

Liekö saaren hiljenemisellä vaikutusta asiaan, kun tänään näkyi lähes 10 muflonia. Vanhalla "rykimispaikalla" kuului sarvien pauketta ja määkimistä - kovan soidinmenot käynnissä. Kuvan kaksi naarasta tarkkailivat sekä pässejä, että kulkijaa.


Tyrnit

Tyrnejä riittää edelleen saaren rannoilla. Tyrniköt vetävät puoleensa eniten, mutta hankalasti nähtäviä lintuja.


Sinitiainen

Päivän runsaslukuisin laji oli sinitiainen. Nekin viihtyivät pääasiassa tyrniköissä.


Sepelhanhi ja lokkeja

Iltapäivällä löytyi sepelhanhi ruokailemassa Ulkolaskulta, kun se aamulla oli Präälissä.


Majakka Ullarannasta

Ullarannan "majakka ja pihäväylä" merelle.
Ylämaankarjakin edelleen maisemissa. Ruokaakin näyttää vielä löytyvän.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
22.11.2011 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2011  Antti J. Lind