Lounaisella tasangolla, La Janda, Espanja, 11.2.2012
Weblokit
Toista kertaa tänä vuonna kiertämässä La Jandan laajaa peltoaukeaa. Paikka on vähän kuin "pieni Extremedura", sekä lajiston, että biotoopin suhteen. Tänään aamupäivällä mukava puolipilvinen ja lähes tyyni keli. Iltapäivällä luoteesta voimistui pieni tuuli, joka haittasi hieman havainnointia. Aukealla lauloi useita kymmeniä aro-, töyhtö- ja kivikkokiuruja. Kapustarintoja reilu tonni. Petoja melko runsaslukuisesti, joista mielenkiintoisimpina 4 liitohaukkaa ja 2kv iberiankeisarikotka. Lisäksi huomion kiinnitti kohtalainen pääskysten määrä: haara- ja kalliopääskyjä suhteessä 20:80, yhteensä noin 500 yksilöä. Muutaman kerran tuli vastaan pikkuisen liian kiinnostuneita härkiä, joiden vuoksi oli syytä vaihtaa paikkaa odotettua nopeammin..


Keskitie

Aukeaa halkoo vapaasti kuljettava leveä peltotie, joka vain paikoin heikkokuntoinen. Tieltä hallitsee peltoja ja laitumia leppoisasti.


Laulava arokiuru

Arokiuruja lauleskeli vähän jokaisella pysäyksellä. Itäpäässä vielä kohtalaisen kokoisia parvia.


Katselulaite

Tutunoloisia kastelulaitteita useamman kilometrin verran. Tässä puomilla seisoskeli vain muutama minuutti sitten iberiankeisarikotka.


Liitohaukka

Liitohaukkoja ainakin neljä eri yksilöä, joista yksi suostui pokkarimiehen kuvattavaksi.


Kommentoi
11.2.2012 La Janda, Espanja
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind