Tasangon peltoja ja laitumia, La Janda, Espanja, 27.2.2012
Weblokit
Tänään kokopäiväretkellä La Jandan tasangolla. Täälläkin näyttää kuivuus hieman vaivaavan, mutta kastelusysteemit ovat niin rajut ja laajat, että vettä näytetään saavan hyvin, minne on tarvetta. Aamusella paksu sumu, joka haitui 10 mennessä. Sumupilvi esti mukavasti väreilyn lähes puoleen päivään. Sen jälkeen keskityttiin pääasiassa lentäviin lintuhin. Lintuja ja lintulajeja paljon! Joitakin hataran muistikuvan poimintoja: heinäsorsa 1200, lehmähaikara 600, haarahaukka 100, kapustarinta 700, harakkakäki 3, arokiuru 130, töyhtökiurulaji 60, pääskyt 210, niittykirvinen 220, mustapääkerttu 75, tikli 500 ja harmaasirkku 80. Päivän mielenkiintoisin havainto taisi olla avoimeksi jäänyt kurkilaji.


Minervapöllö

Vaikka minervapöllö onkin pöllö, ei päivänvalo tunnu paljoa haittaava. Tämä lintu seisoskeli tolpalla ja toinen huuteli aktiivisesti 12 aikoihin,


Härkiä pellolla

Toinen aukean pääbiotoopeista on tasainen laidun, jota voisi aroksikin kutsua. Härkiä alueella runsaasti. Retkeilyä ei laitumilla suositella, kun kuulemma alueella kasvatetaan vielä taisteluhärkiä.


Harakkakäki edestä

Vähän yllättäen tuli tänään havaittua peräti kolme harakkakäkeä. Tämä lintu ei paljoa kulkijasta välittänyt.


Harakkakäki takaa

Sama yksilö vielä selkäpuolelta. Onkohan kysessä 2kv lintu, kun pyrstö on huomattavan kulunut, toistaalta siipisulat eivät.


Määrittämätön kukinta

Itselleni tuntematon kukkiva kasvi on viimeisen viikon aikana vallannut kanavan varren avoimet niityt.


Hanhikorppikotka

Aukealla tänään runsaasti paikallisia hanhikorppikotkia. Liekö sillä syytä, että lampaat olivat synnyttäneet karitsoja juurin eilen ja tänään.


Peltotöitä

Peltoaktiviteetin perusteella voisi kevätkylvöjen olettaa olevan menossa.


Kommentoi
27.2.2012 La Janda, Espanja
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind