Häviävä hiekkaranta ja kahlaajia, Sanlúcar de Barrameda, Espanja, helmi-maaliskuu 2012
Weblokit
Sanlúcarin ja Chipionan välillä on 60-70-luvulla ollut hieno ja leveä hiekkaranta. Alueelle on rakennettu muutamia muureja ja iso satama, joiden aihauttamien virtausmuutosten vuoksi hiekka on huuhtoutunut nousuveden ja myrskyjen ansiosta merelle. Uutta korvaavaa hiekkaa ei pääse enää kertymään esteiden vuoksi. Nykyisin pääosa hiekkarannasta on lähinnä kivikkoa ja rantaviiva siirtyy hiljakseen kohti rakennuksia. Ensimmäiset on jo hylätty sen vuoksi. Alueella taistelee muutama aktivisti tätä vastaaan ja vaatii muutoksia rakennelmiin, mutta mitään ei tapahdu.

Nousuvesi tuo myös mukavasti lepäileviä kahlaajia näkyville. Vaikka kyseinen paikka ei ole "niitä parhaimpia" kahlaajarantoja, on nousuveden aikaan rannalla päivittäin toista tuhatta kahlaajaa hienosti nähtävissä.


Kahlaajaparvi

Nousuvesi kerää kahlaajat pienelle alueelle tiiviisiin parviin. Kuvasta löytyy ainakin tylli, karikukko, punakuiri, pulmus- ja suosirri.


Merisirri

Parven tarkka katsominen palkitsee. Tänään paikalla oli merisirri, joka ei niitä kaikkein yleisempiä alueella ole. Kuvassa lisäksi pulmussirrejä, suosirri ja karikukko.Nousuvesi huuhtoo hiekkarantaa.

Kommentoi
Helmi-maaliskuu 2012 Sanlúcar de Barrameda, Espanja
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind