Sitä sun tätä, Pori, 10.-14.5.2012
Weblokit
Ahkeraa retkeilyä tuulta ja sadetta uhmaten kotiseudulla. Saaristoretkeily ei oikein kelien vuoksi ole innostanut yhtä poikkeusta lukuunottamatta. On tullut seisoskeltua tornissa tai pellonreunassa. Peltoja, lahtia ja järviä tullut innokkaasti koluttua. Lietteet olen jättänyt väliin kansoituksen ja tulevan rauhoituksen totutteluksi. Lintuja runsaasti, tosin jonkin verran hajallaan ja jo pesimäpuuhissa. Hyönteissyöjiä tullut runsaasti. Pääskysiä ollut tuulisina päivinä hienosti järvillä ja yllättävintä lienee törmäpääskyjen lukumäärä: Enäjärvellä parina päivän yli 200 yksilöä. Muista lajeista huomiota on kiinnittänyt kapustarinnat, joista paras päiväsumma Porin pelloilta 3000, suurimman parven ollessa 900 yksilöä. Negatiivinen huomio on taas ollut suokukoissa: Linnut taisivat jatkaa suoraan pohjoiseen? Petoja on liikkunut vain vähän.


Paarnoorista lahdenperälle

Paarnoorin lintutornista aukeaa hieno näkymä Preiviikinlahdelle. Vasemmalla Esko, keskellä Lietteiden Mäntyniemi ja oikealla Eteläranta. Kuva suurenee klikkaamalla.


Kapustarintoja pelloilla

Pelloilla ollut runsaasti kapustarintoja. Parvet vain usein harmittavan kaukana tai väreilyssä.


Mustalintukoiras

Hauskin havainto lienee Enäjärveltä, kun koiras mustalintu ruokaili nokikanojen ja punasotkien joukossa.


Vuoden toinen pikkusieppo lauleskeli Kuuminaisissa. Pari säettä voit kuunnella tästä. Mukana laulaa myös pajulintu.Tuulta on riittänyt ja yksi reippaimmista taisi olla maanataina 14.5.2012.  Kuivat pellot pölyää Launaisissa.


Kommentoi
10.-14.5.2012 Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind