Ruokosirkkalintu, Paarnoori, Pori, 22.-30.5.2012
Weblokit
Porvoon ruskohaikarahäly häiritsi juuri alkanutta yölaulajaretkeä ja aiheutti hetkellisen katkoksen paikkojen kiertoon. Haikaran poistuttua palasin vakioreitille ja päädyin juuri ennen puoltayötä Paarnoorin parkkipaikalle. Heti autosta noustuani, kuului ruokosirkkelin pirinä ruovikosta "ruovikkolavan" suunnasta. Lähestyin lintua jonkin matkaa lähemmäs pitkin pitkoksia ja kuuntelin lintua parikymmentä minuuttia. Lintu jäi paikalle pirisemään luhtahuitin ja ruisrääkän säestäessä. Myöhemmin aamuyöllä yritin vielä pihapinnaa, ilman tulosta.

Perjantaina hieman puolenyön jälkeen poikkesin taas Paarnooriin kuuntelemaan, josko ruokosirkka olis vielä paikalla. Olihan se ja tauoton pirinä kuului koko paikallaoloaikani. Lähestyi lintua sopivalle äänitysetäisyydelle ja sainkin jonkinmoisen äänityksen. Katselin ruovikkoa vartin verran ja onnistuin näkemään laulavan linnun muutaman kymmenen sekunnin ajan.

Palasin yöretken jälkeen kotiin 03 aikoihin ja yritin pihapinnaa. Tällä kertaa tärppäsi ja ruokosirkkeli kuului ruisrääkän, luhtahuitin ja pensassirkkelin ohessa autokatoksen kulmalle.

Keskiviikkona 30.5. aamuyöllä ruokosirkkelin pirinä kuului edelleen autotallin kulmalle, joten tuntuu olevan edelleen paikalla.


Ruokosirkkalinnun ruovikko

Ruokosirkkalinnun lauluruovikko.


Ruokosirkkelin laulusta äänittämäni pätkän voit kuunnella tästä.
Selän takana huuteli luhtahuitti, jonka soitimen voit kuunnella tästä.


Kommentoi
22.-30.5.2012 Paarnoori, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind