12:00 ja kolme jalohaikaraa,Teemuluoto, Pori, 20.8.2012
Weblokit
Tänä vuonna oli suiston vuoro. Hieman 11 jälkeen kapusin Teemuluodon lintutorniin. Paikalle oli saapunut lisäkseni jo muutama h-hetkeä odottava orni ja jälkeeni saapui vielä muutamia. Yksi havainnitsijoista poistui jo ennen puoltapäivää: "En halua katsella tätä". 11:30 aikoihin alkoi jokisuistossa runsas liikehdintä ja lähes kaikki olivat passipaikoillaan h-hetkellä. Kaksi pitkään suistossa viihtynyttä jalohaikaraa pelästyivät ruuhia ja suorittivat hienon lentonäytöksen Halssista tornille ja takaisin. Ensimmäiset laukaukset kajahtelivat 12:02 ja "sotaa" riitti 12:25 asti, jonka jälkeen rauhoittui huomattavasti. Jalohaikarapari lähti taas lentoon ammuskelun alettua ja laskeutui hetken kulttua Kaunismäen suuntaan. Kahden lentävän vielä ollessa näkyvissä, tupsahti keskellä Pihlavanlahtea vielä kolmas jalohaikara näkyviin matkalla kohti Puussaa. Paljonkohan näitä mahtaa Porissa olla ja onkohan ensimmäinen pesintä jo tapahtunut?

Voimakkain pauke tuntui olevan Puussan takana olevalla alueella. Vesilintuja paineli lounaan ja luoteen välisiin ilmansuuntiin, yhteensä vajaa tonni. Metsähanhia liikkui kaksi parvea, yksittäinen ja 11 yksilöä. Torniin havaittiin varmoja pudouksia ammuskelun aikana yhteensä 6.


Pitkokset ja torni

Ensimmäiset tarkkailijat tornissa jo paikalle saapuessani.


Porukkaa lintutornissa

Tornissa riitti tarkkailijoita.


Ruuhia

Ruuhia ja pieniä veneitä liikkui kohti passipaikkoja. Jos asiassa jotakin ilahduttaa oli, niin mukana oli huomattava määrä koiria.


Päitä passissa

H-hetki on koittanut. Saalista odotellaan.


Kaksi jalohaikaraa

Jalohaikarat kävivät tornilla kääntymässä. Toisella selvästi tummakärkinen nokka ja tumma siivenkärjet - mikä lie?


Kommentoi
20.8.2012 Teemuluoto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind