Tapitusta ja rantaniittyjä, Lahdenperä, Pori, 17.-21.9.2012
Weblokit
Reippaat etelänpuoleiset tuulet vain jatkuvat ja saaristo ei tuulessa ole innostanut. Paremman puutteessa on tullut ahkerasti kierrettyä "takapihan" peltoa, lahdenreunaa ja seisottua Paarnoorin lintutornissa. Tornin aamumuutot selvästi paranemaan päin ja aamulentäjät (kurjet, hanhet ja kottaraiset) edelleen paikalla. Paras muuttoaamu tähän mennessä oli tänään (21.9.). Peippoja ja lähisukulaisia matkasi eteläisiin suuntiin reilu 7000 yksilöä. Myös vihervarpusella kohtalaista muuttoa (2100). Ensimmäiset sepelkyyhkyparvet tänään liikkellä (200 yksilöä) ja jonkin verran päiväpetoja (pääasiassa varpushaukka, suohaukat ja merikotka) muutolla. Kahlaajia lahden niitetyillä rannoilla mukavasti (mm. suosirri 110 ja suokukko 140). Kurkia ja sepelkyyhkyn massoja odotellessa...


Vettä pellolla

Korkea merivesi (+50cm) on noussut pelloille ja lahden muiden alavien paikkojen ollessa veden vallassa, saanut kahlaajat laskeutumaan.


Kuuropilviä

Reippaita ja näyttäviä kuuroja on kulkenut alueen yli, lähinnä iltapäivisin.


Lahdenperä ja Esko

Paarnoorin tornin edustan leikattu alue kerää hyvin lintuja. Rantaniitty on ollut myös ajoittain veden vallassa.


Niitetty rantaniitty

Hyviä paikkoja kahlaajille löytyy hieman ylempää.


Nuori tundrakurmitsa

Parvikuvien uupuessa, pistin tähän edes yhden lintukuvan. Nuoria tundrakurmitsoja on viihtynyt paikalla lähes 10 yksilöä.


Kommentoi
17.-21.9.2012 Lahdenperä, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind