Ulkokallioita ja -ruderaatteja, Luvia, 9.10.2012
Weblokit
Jälleen tyyni päivä, jo toinen peräkkäin! Aamusella Luvian ulkoluodoille ruderaatteja potkimaan ja katsastamaan vesinlintutilannetta. Päivä kului nopeasti Marjakarin saariston luotojen kierrossa. Pikkulintuja vähän, mutta tulipahan jokainen katsottua tarkasti. Saaristä löytyi pari kourallista hippiäisiä, vähän punarintoja ja urpiaisia. Parhaana taisi olla runsaasti töitä aiheuttanut pajulintu. Kahden tunturikiurun parvi paineli iloisesti huudellen kohti itää. Vesilintu- ja kalliotarkastukset tuottivat mukavasti vanhan lapintiiran ja merisirrin.


Kamppari lännestä itään

Merimetsokolonian pesimäluoto ei enää paljoa alkusyksyn sateiden jälkeen erotu. Kuuminaisten suuntaan kannattaa käyttää jotakin muita linjamerkkejä!


Hippiäinen

Hippiäisiä löytyi mitä ihmeellisimmistä paikoista. Muutama rantakukan jäänne nousee rantavedestä ja niissäkin ruokailevia lintuja.


Truutkallio lännestä itään

Näinkin pienessä kasvillisuudessa joutuu tekemään töitä, jotta kaikki havaitut yksilöt pystyy määrittämään lajilleen.


Vanha lapintiira

Pohjankallioiden alueella saalisteli vanha lapintiira. Tällä yksilöllä vasta muutama vaalea höyhen päälaella ja jo kokonaan tumma nokka.


Merisirri

Yksinäinen merisirri löytyi vakiopaikalta ja nuijaus oli lähellä linnun painautuessa pieneen kallionkoloon maininkia väistäessään.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
9.10.2012 Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind