Ohotanlokki - uusi laji Suomelle, Espoo - Kirkkonummi, 4.11.2012
Weblokit
Lauantaina löytyi Espoon Ämmässuon kaatopaikalta Euroopan neljäs ohotanlokki. Linnun löysivät Espoon lokkilaskijat A.Forsten, A.Lindholm ja V.Rauste, joille onnittelut löydöstä. Lauantaina lintu näkyi kahdesti Ämmässuolla ja pariin otteeseen Kirkkonummen Vitträskillä, jonne se jäi yöpymään lokkiparveen illan pimentyessä.

Hyvissä ajoin paikalle ennen hämärän taittumista. Jostakin syystä osa aamun bongareista päätti tulla myöhässä tai mennä valmiiksi odottamaan Ämmässuolle!? Lokki löytyi Vitträskiltä uimassa lokkiparven etureunasta 7:24, kiitos 95mm! Lintu oli hyvin näkyvillä, kunnes se nousi ja lähti muutaman harmaalokin kanssa 7:53 kohti Ämmässuon kaatopaikkaa. Ämmässuolla ollut porukka pettyi pahasti, kun lokki ei saapunutkaan sinne. Myös Vitträskille aamuksi saapunut porukka siirtyi hiljalleen Ämmässuolle lintu odottamaan. Aamun lentoon lähdön jälkeen lokista ei ole toistaiseksi uutta havaintoa. Mitäs tästä opimme - ole ajoissa paikalla!

Kamera unohtui aamun sähellyksessä autoon ja blogissa joudutte tyytymään päivemmällä Ämmässuolla napsittuihin kuviin. Kuvia itse lokista löytyy, lauantaina kuvattuna, mm tarsigerista P.Hytösen ja A.Forstenin kuvaamina.


Kauhalantiellä

Lokinetsijiä Kauhalantien kalliolla.


Kauhalantiellä

Ei näy ei...


Ruuhkaa Kauhalantiellä

Ennen puoltapäivää tuli tieto, että ohotanlokki olisi ollut taas Vitträsketillä. Kauhalantielle syntyi melkoinen ruuhka. Tieto osoittautui kuitenkin vääräksi.


Kommentoi
4.11.2012 Espoo - Kirkkonummi, Finland
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind