Lähtöpäivän kiertelyä, Hammarland, 11.1.2013
Weblokit
Tuuli helpotti yön aikana hieman ja pakkastakin enää kaksi astetta. Auringonnousun aikaan Hammaruddanin kärkikalliolla katsemassa merelle. Paikalla pyöri merimetsoja, lokkeja, alleja ja riskilöitä. Aamun seisoskelun jälkeen lahdenpohjukoihin tukkasotkia katselemaan. Ja niitähän taas riitti kohtalaisesti. Itse näin ehkä 5-6000 yksilöä. Päivän paras noteeraus tuli kuitenkin Knaapin ja Laitisen löytämästä suurparvesta, 12100 yksilöä. Pikkuisen harmitti, että jäi kulman taakse!

Päivällä pikainen piipahdus Ramsholmenilla ja Svibyvikenissä. Ramsholmenilla tuli vastaan kaksi pähkinänakkelia, jotka oli jo kuulemma aikaisemminkin löydetty. Svibyvikenillä sama harmaahaikara, nokikanaa en löytänyt. Paluumatkalla katselin laivalta Herrööseen asti, jonka kohdalla tuuli muuttui sen verran kovaksi (14-17m/s), että kaukoputkea oli vaikea saada pysymään maassa. Oli syytä siirtyä sisätiloihin. Hieman ennen näkyi talvipukuinen vanha naurulokki.


Aamustaijji, Lotte & BRH

Aamustaijjilla Hammaruddanin kalliolla.


Hammarudda, Itäranta

Kråkörsfjärdenin länsipuolinen satama Hammaruddanin puolella. Vastarannalla näkyvissä muutamia satoja sotkia.


Hammarudda, länsiranta

Hammaruddanin länsirannan kalliot. Hieno näkyvyys ja mukava tuulensuoja. Ei muita mainittavia havaintoja, kuin Suomen ensimmäinen aaltovoimala.


Godbyviken

Poikkesimme Godbyfjärdenillä vilkaisemassa, joskos sotkia näkyisi venesatamaan. Ei näkynyt, kun oli jäässä. Kulman takaa löytyi samoihin aikoihin kuitenkin se 12100 linnun parvi - arvaa harmittiko!


Kommentoi
11.1.2013 Hammarland, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind