Suistosuksintaa, Kokemäenjoen suisto, Pori, 26.1.2013
Weblokit
Sen verran oli merellä reipas etelätuuli, että katsottiin parhaaksi suunnistaa suiston suojiin. Jokisuiston eteläpuoli tuli hiihdeltyä rantoja ja risukkoja myöden Abessiiniasta Fäärtinjuovalle. Aamupäivällä keli pysytteli sateettoman ja päivän mittaa alkoi lumisade, joka oli iltapäivällä jo kohtalaisen voimakas. Liikkuessa joutui hieman olemaan tarkkana, ei niinkään heikon jään, vaan rantametsissä heiluvien asemiehien kanssa. Kovasta yrityksestä huolimatta tikat jäivät vain yhteen lajiin ja yksilöön. Muita erityisesti mainittavia ei ollut, vain urpiaisia ja isolepinkäinen.


Kuralaari

Kuralaarin vanhat reunat näkyvät vielä saaren pohjoisreunalla. Alueella oli myös jonkin verran uudehkoja majavankaatoja.

 
Isojuopa avoinna

Vaikka pitkään onkin pidellyt pakkasta, oli Isojuopa vielä avoinna ainakin viidestä eri kohdasta. Pudotuksia ei näkynyt, vaikka juovan reunoilla oli ajeltu autoilla.


Kivinin mummu ja reimari

Viimeinen mummu sinnittelee Isollajuovalla Kivinin kohdalla.


Talonraato suiston uumenissa

Pajukoiden ja lepikoiden seasta löytyy mennyttä suiston asutusta. Tämänkin talon ikkunoista lienee joskus katseltu avoimella laitumella laiduntavia kiljuhanhia.


Kaffepaikkatesti

Iltapäivän lumisateessa turvauduimme vastaan tulleeseen rantamökkiin ja suoritimme samalla kaffepaikkatestin. Kiitos terassin lainaajalle!
BRH suosittelee
Tähtitähti
tähti
+Venepaikka lähellä
+Rauhallinen paikka
+Hyvä tuulensuoja
+Hyvä sateensuoja
+Hyvät istuimet
-Kesällä ohikulkuliikenne häiritsee
-Näkyvyys pahasti rajoittunut


Koivikko ja SHM

Kaffeen jälkeen kierrettiin suiston parhaita koivikoita, ei tikkoja.


Ja maihin...

Ja maihin ...


Kommentoi
26.1.2013 Kokemäenjoen suito, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind