Haahkoja, mustalintuja ja uusia muuttajia, Tahkoluoto, Pori, 16.4.2013
Weblokit
Lounaistuulta jo toista päivää ja edelleenkin plussalla olevia öitä. Aamusella utua ja paikoin sumua, näkyvyys vaihteli 2-4km välillä. Ennen auringonnousua Kallioholman kärkeen. Haahkaa kulki heti aamusta lähtien tasaisesti kohti pohjoista. Myös mustalintuja oli liikkellä normaalia enemmän ja yllättävän läheltä. Aamupäivän summat olivat poistuessamme: haahka 3600 ja mustalintu 380 yksilöä. Meriharakalla oli myös jonkinmoista liikehdintää. Kevään uusia muuttajia olivat ainakin kuovi, merikihu, jouhisorsa ja haapana. Taisi olla yksi kevään parhaista, ellei paras, haahkapäivistä.


Kärki, taulu ja mylly

Jäänreuna oli aivan Kallioholman kärjessä.


Jäänreunaan Reposaareen

Reuna jatkui kohti kaakkoa ja Reposaaren kärkeä. Mustalinnut näyttivat seuraavan jäänreunaa pitkälle Reposaaren suuntaan, tulivat Kaijakarin sisäpuolelta ja jatkoivat siitä suoraan luoteeseen. Harvoin ne menevät näin hienosti.


JW ja autot

Yllättävän vähän väkeä kärjessä, vain yksi tutkimusryhmäläinen tekemässä tiedettä ja kaksi harrastajaa.


Suttuinen haahkakoiras ja haahkanaaras

Oikeastaan päivän ainoa mielenkiintoinen haahka: koiras, joka ehkä osin talvipuvussa tai jonkinsortin kv. Oikealla naaras.


Harmaalokki ja varikset

Kaikille kevät ei ole ollut helppo. Varis ja harmaalokki olivat löytäneet kuolleen isokoskelon.


Merilokki ja varikset

Myös merilokki kiinnostui löydöstä.


Haahkoja

Jotenkin alkaa haahkojen sukupuolijakauma olla vääristynyt. Yhtä naarasta kohden on toistakymmentä koirasta. Naaraille ei paljoa suoda lepoaikaa ja vielä tässä pitäisi munia ja hautoa!


Kommentoi
16.4.2013 Tahkoluoto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind