Suistomaalla, Kokemäenjoen suisto, Pori, 27.5.2013
Weblokit
Aamuretken jälkeen jatkui keli sen verran mukavana, että poikkesin vielä päivällä katsastamassa jokisuiston antia. Kiersin suiston alaosat kohtalaisen tarkalla haravalla ja samalla tuli myös katsastettua merimetsojen viimevuotiset tuhotut pesäpaikat. Merkkejä merimetsojen pesinnästä ei näkynyt, paikalla vain kolme aikuista lintua. Muutenkin suisto vaikuttaa normaalia tyhjemmältä: missä ovat tukkasotkat, nokikanat, naurulokit ja härkälinnut? Punasotkia sentään reilu 50 yksilöä ja silkkiuikkuja pesillään reilu 40 paria. Isokoskeloiden massat jo vähentyneet, kun taas tukkakoskeloita tänään 22 yksilöä. Merihanhillakin näytti olevan suistossa ainakin kolme eri poikuetta.


Korentoja

Korentoja on kuoriutunut runsaasti ja samanaikaisesti. Vähänkin suojaisempi paikka ja ohiliikkuessa siitä pöllähti lentoon useita kymmeniä yksilöitä. Vaikka korentoja runsaasti, tänään näkyi vain kolme nuolihaukkaa.


Kuusen runko Isojuovalla

Isojuovan alaosaan ankkuroitunut iso kuusi taitaa viettää ainakin kuluvan vuoden samassa paikassa.


Parasta suistoa

Suiston parasta osaa. Pääosa puolisukeltajista ja kahlaajista viihtyy Isojuovan suulla ja paikka on vielä matalan kasvillisuuden ansiosta hyvin katsottavissa.


Merimetsojen vanha pesäsaari

Viimevuotinen merimetsojen pesimäsaari näyttää olevan autio. Viimevuonnahan tässä saaressa olleet pesät tuhottiin.


Hylätty kalapyydys

Kolpanselän yläosassa makaa hylätty kalapyydys. Se näyttää vähän siltä, kuin olisi ollut paikalla yli talven. Kenelläköhän näiden korjaaminen kuuluu, jos omistajaa ei tunneta?


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
27.5.2013 Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind