Toinen kiertolaskenta, Härkmerifjärden, Kristiinankaupunki, 28.5.2013
Weblokit
Kevät etenee ja pesinnät samaa tahtia. Tänään aamusta taas kiertämään Härkmerifjärdeniä. Koko järvi tuli takseerattua. Tällä kertaa oltiin viisaampia ja jätettiin Sundetin laskenta maalta tehtäväksi. Vedenkorkeus oli pudonnut parissa viikossa reilu 20cm, joten nyt oltaneen lähellä normaalia. Pesimätilanne edistyy kovaa vahtia ja merihanhilla oli jo poikueita uimassa parikin kappaletta. Viimeksi paikalla olleet tukkasotkat ja merimetsot olivat jatkaneet matkaansa. Tilalle ovat hiljakseen ilmestyneet puolisukeltajien sulkasatoparvet, lähinnä tavi, heinäsorsa ja haapana. Ruokokerttusten lukumäärä kasvanut huomattavasti viime kertaan nähden. Härkälinnulla taas lisääntymistä ei ollut tapahtunut, vaan edelleenkin paikalla vain yksi pari.


Korteikko järven eteläpäässä

Järven eteläpään kasvillisuus peittää jo näkyvyyttä. Kapeat uomat mahdollistavat vielä veneellä liikkumisen.


Laulujoutsenia

Laulujoutsenia sehlasi järvelle ja järveltä. Paikalla lienee pesiviä pareja 4, loput luppolintuja. Aamun isoin parvi oli 32 yksilöä.


HL ja Tärnhallan

Takseeraus tehtiin taas soutamalla järvi ympäri. Takapenkillä on mukava katsella lintuja ja tehdä merkintöjä. Moottorin metelikään ei häiritse.


Kukkia

Aamulla järvellä lepäili 32 kuikkaa. Aamupäivän mittaa parvi jatkoi pohjoiseen. Laji ei pesi järvellä.


Avointa selkää

Härkmerifjärdenin keskellä ja pohjoisosissa ovat rannat karumpia ja syvempiä. Kuvassa näkymä järven keskellä olevasta saaresta kohti länttä.


Kalalokin pesä

Grillikausi ei ole vielä avattu ja vielä olisi syytä pari viikkoa odottaa. Kalalokki käyttää vanhaa nuotiota hyväkseen.


Kaffehetki

Mekin nautimme kaffetta termospulloista.


Suiston reunaa

Viimeksi vedessä olleet suiston reunatpuskat olivat nyt kuivillaan. Kasvillisuus peittää laulujoutsenen ja kurjen pesäpaikat.


Stora Sundetin suulla

Tällä kertaa käytiin vain kääntymässä Stora Sundetin suuosassa.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
28.5.2013 Härkmerifjärden, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind