Tyyni hellepäivä saaristossa, Siipyy, Kristiinankaupunki, 8.6.2013
Weblokit
Hieman auringonnousun jälkeen kolahti keula Domarkobbanin rantaan. Onkin vasta toinen kerta kuluvana vuotena. Pesintäkausi on vielä siinä vaiheessa, että kovin suurta kierrosta ei saaressa voi tehdä, lähinnä venepaikan ja laguunin ympäristö. Varovasti voi myös vilkaista pohjoiskärkeen. Hieno ja tyyni aamu teki laulajat kuuluviksi. Ruoko-, luhta- ja viitakerttusia kummempia ei kuulunut. Liikkellä oli selvästi vielä pensas- ja lehtokerttuja. Vesilintuja ei pahemmin lämpöväreilyn vuoksi tullut katsottua. Ensimmäinen ristisorsapoikue ui pohjoiskärjen itärannalla. Päivemmällä poikettiin vielä Bastuskatanilla.


Laguuni

Merivesi reilu 30cm miinuksella ja se näkyy laguunin vesimäärässä.


Pohjoiskärki

Pohjoiskärjen pesijät taas hävinneet. Tiira eivät enää paikalla, vain pohjoispuolen luodolla. Domarilla taitaa taas olla joitakin maapetoja. Pohjoiskärkeä ei kuitenkaan kompattu, vilkaisiin vain polun päästä.


Ristosorsapoikue

Pohjoispuolella ensimmäinen ristisorsapoikue. Eiköhän länsipuoleltakin toinen löydy, jos siellä voisi käydä.


Laguuni ja mökki

Laguunissa lietettä hyvin näkyvillä. Pari tylliä, liroa ja lapinsirri.


Bastuskatan ja HL

Bastuskatan - Dyngklobben kombinaatio kierrettiin, laskettiin pesijät ja laulajat. Viitakerttusia täälläkin kolme. Laidunnuksen lopettaminen on heikentänyt selvästi saarta lintupaikkana ja se pusikoituu kovaa vauhtia.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
8.6.2013 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind