Monipuolista lajistoa, Siipyy, Kristiinankaupunki, 21.8.2013
Weblokit
Sorsastuksen alusta kun oli selvitty, piti hakeutua retkelle alueelle, jossa metsästys ei häiritse. Hieno, lähes kesäinen keli aukesi aamun tiheän sumun jälkeen. Tuuli tyypilliset muutaman metrin sekunnissa ja iltapäivällä taas paremmalla puolella +20 astetta. Domankobban tuli kierrettyä kokonaan, pistäytyminen Bastuskatanilla ja vielä Storbådanin kautta mantereelle. Tänään lajistoa runsaasti ja vähän joka suvusta. Pikkulintujen määrä lisääntynyt selvästi, varsinkin pajulintujen ja kerttusten osalta. Vesilintuja, lähinnä paikallisia, paljon. Päälajeina merimetso, telkkä ja haahka. Kahlaajia runsaasti, reilu 300 paikallista ja reilu 150 muuttavaa. Hieno retkipäivä!


Domarkobban, pohjoiskärki

Pohjoiskärjen heinikoissa jonkin verran pajulintuja, tiltaltteja ja ruokokerttusia. Kärjen molemmin puolin hyvät kahlaajahaurut.


Domarkobban, laguuni

Laguunin eteläreunaan on muodostunut mädäntyvä haurumatto, joka tuntui olevan kahlaajien suosiossa.


Kuovisirrit, vanha ja nuori

Reunoilta löytyi useampia kuovisirrejä, yhteensä 28, joista kuvassa vanha ja nuori.


Isosirrejä

Myös isosirrejä oli paikalla hienosti, yhteensä 42. Pääosa vanhoja ja joukossa myös muutama nuori. Isosirrien lisäksi kuvasta löytyy ainakin suosirrejä ja tylli.


Suosirri, nuori

Nuoret suosirrit ovat melko luottavaisia.


Eteläkärjen haurukenttä

Domarkobbanin eteläkärki oli kohtalaisen hiljainen, ehkä pienen tuulen vuoksi. Kärjestä nousi vajaa sata puolisukeltajaa, jotka lienevät sorsastuksen tieltä ulkosaaristoon siirtyneitä.


Storbådan

Storbådanilla pääasiassa lokkeja ja vesilintuja. Muutamia kahlaajia ruokaili kivikoissa. Selkälokkeja oli vielä pesäpaikalla 30 vanhaa ja 39 nuorta lintua.


Luotokirvinen

Saaren ainoa pikkulinnut olivat västäräkit ja luotokirviset. Saaressa on Tiiran mukaan pesinyt luoto- ja niittykirvisen risteymäpari. Tämä nuori näyttää kuitenkin mielestäni ihan luotokirviseltä, tosin en minä näitä tunne.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
21.8.2013 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind