Soiden haukkoja, Launainen - Lattomeri, Pori, 8.9.2013
Weblokit
Aamusella Fleiviikintien kautta Launaisiin katsomaan pelloilla pyöriviä suohaukkoja. Suohaukkoja on viimeisen viikon aikana näkynyt hyvin Porin peltoaukeilla ja jonkin verran ollut myös muuttoa. Ilmeisesti sopivilla peltosaroilla on jonkin saaliseläimen kannat sen verran hyviä, että suohaukat käyvät usein kokeilemassa onneaan. Launaisissa seisoskeltiin kolmisen tuntia ja saaliina arosuohaukka 1, sinisuohaukka 4, ruskosuohaukka 2 ja lajilleen määrittämätön suohaukka 4. Launaisista siirryttiin Lattomeren aukealle ja kolmisen tunnin seisoskelu siellä tuotti arosuohaukka 1, sinisuohaukka 8, ruskosuohaukka 1 ja määrittämätön suohaukka 2. Ihan leppoisaa Porin aukeilla.


Sinisuohaukka, nuori

Päivän ensimmäinen oli nuori sinisuohaukka.


Arosuohaukka, esiaikuinen koiras

Nuoren kanssa liikahti myös määrittämätön naaraspukuinen suohaukka. Niiden mentyä samaa reittiä tuli matalalla jonkin sortin esiaikuinen koiras arosuohaukka. Se pyöri hetken Launasten ja Isoniityn välillä, kunnes jatkoi etelään.


Sinisuohaukka, esiaukuinen koiras

Samaa ikäluokkaa ja sukupuolta oleva sinisuohaukka saalisteli Lattomerellä.


Sinisuohaukka, esiaukuinen koiras

Sama koiras yläpuolelta.


Arosuohaukka, nuori

Korkealta Leistilänjärven suunnasta tuli nuori arosuohaukka, joka näytti putoavan lähelle Lattomeren valtaojaa, mutta onnistuttiin se kuitenkin sössimään jonnekkin.


Kommentoi
8.9.2013 Launainen - Lattomeri, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind