Isoa lihaa taivaalla, Paarnoori, Pori, 21.-24.9.2013
Weblokit
Tuuli kääntyi pohjoisen puolelle ja se laukaisi isojen lintujen muuton. Useampana päivänä tuli seisoskeltua Paarnoorin tornissa liikehdintää katsomassa ja harjoittelemassa hakusessa olevaa lentävien lintujen digiscouppausta. Porin paikalliset valkoposkihanhet häipyivät etelään. Meri- ja metsähanhia matkasi samaan suuntaan., Myös muutamia sepelhanhiparvia näkyi. Petolinnuista suohaukat ja varpushaukat liikkellä, joukossa muutamia hiirihaukkoja ja piekanoita. Muuttohaukkoja näkyi päivien mittaan useampia, vähintään 6 eri yksilöä. Kurkia muutti useana päivänä, parhaan summan ollessa lähes 3500 yksilöä. Joukossa kulki myös paljon pienempää lajistoa, joten katsottavaa riitti.


Valkoposkihanhia aamulennolla

Valkoposkihanhia aamulennolla Preiviikinlahden yöpymispaikalta kohti ruokailupeltoja. Joka-aamuinen näytelmä Paarnoorin tornin edustalla.


Merikotka

Merikotkia liikkuu tasaisesti suuntaan ja toiseen. Niiden liikehdinnästä ei oikein kukaan osaa sanoa mitään. Porissa tänä vuonna syntyneitä satellittilähettimellä varustettuja poikasia on jo matkannut Vaasan seudulle. Uskaltaako joku vielä nykyisin merkitä merikotkan muuttavaksi?


Muuttohaukka

Muuttohaukkoja on näkynyt todella ilahduttavasti. Paras päivä on ollut kolme yksilöä. Lajilla taitaa mennä hyvin.


Mehiläishaukka

Syyskuun loppupäivinä on näkynyt myös pari mehiläishaukkaa.


Kurki

Ja paljon kurkia. Suurin osa Suomen kannasta on jo muuttanut ennen kuun vaihdetta. Vaasassa on ollut vielä reilu 3000 paikallista. Eiköhän ne sieltä sopivan kylmäpurkauksen yhteydessä tule. Kuun lopun staijjaushetkien summa on lähes 6000 yksilöä!


   
21.-24.9.2013 Paarnoori, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind