Tuulinen viikkokierros, Siipyy, Kristiinankaupunki, 25.9.2013
Weblokit
Aamusella puhalsi sen verran, että siirrettiin lähtöä vähän myöhäisemmäksi. Domarkobbanille rantauduttiin vasta lähellä puoltapäivää. Merenkäyntiä ja tuulta (10-13m/s) oli vielä sen verran, että maihin noustiin saaren eteläkärkeen. Reilu viiden tunnin komppaus saaressa. Parhaimpina viikonlopulla löytynyt nunnatasku edelleenkin saaressa, tosin se hävisi jonnekkin lyhyen näyttäytymisen jälkeen. Veneseurueessa saatiin jopa elis! Muut maininnan arvoiset: tiltaltti 7, pajulintu 2, isokäpylintu 1 ja tiltalttimaista ääntä pitänyt leppälintu. Iltapäivän lopulla käytiin vielä Storbådanilla. Saaresta nousi 1800 kalalokkia, joista yli 95% vanhoja. Kerrankin päästiin katsomaan lokit hyvin. Pesimäkannasta paikalla vielä yksi nuori selkälokki ja luotokirvispoikue.


Domarkobban, Koillisranta

Domarkobbanin koillisranta ja pohjoiskärki. Paikassa ei löytynyt pahemmin tuulensuojaa ja siksi se olikin aika tyhjä linnuista. Merivesi taas reippaasti miinuksella.


Domarkobban, Lounaislaguuni

Nunnatasku löytyi lounaislaguunin kiviltä - ei kannata etsiä kuvasta. Muutenkin eteläpuolella normaalia enemmän lintuja, tuulesta johtuen.


Storbådan, länsiranta

Storbådanin länsirannan kivikko pitää aina tarkastaa huolellisesti. Tänään oli tosin tyhjä.


Storbådan, pilviä lounaassa

Merellä kulki näyttäviä sadekuuroja. Me säilyimme kuitenkin kuivina.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
25.9.2013 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind