Tuulinen sauna- ja saaristoretki, Luvia, 23.-24.11.2013
Weblokit
Pk:n saunakutsua ei vaan näytä tänä vuonna kuuluvan, joko peruutuksen tai ulospotkinnan vuoksi. Piti järjestää sitten itselle parin päivän retki ja sauna Luvian saaristossa. Ei näyttänyt Kuornoorin sauna olevan ainoa, jossa varpaat tuppaavat jäähtymään - taitaa olla perinteinen tapa rakentaa Luvialainen sauna?  No muuten oli sauna ja mökki erinomaiset - kiitos isäntäperheelle!

Menopäivänä tuli kierrettyä Säpistä etelään ulkoreunaa seuraten. Pikkuisen tuuli haittaisi maihinnousuja, mutta tärkeimmät paikat tuli katsottua ja perille selvittiin. Sunnuntaina palattiin sisäkautta aina Marjakarin kulmille asti. Sen verta puhalsi luoteesta (16m/s), että mantereelle siirryttiin suojaisaa sisäsaaristoa pitkin. Tuulta ja väreilyä lukuunottamatta oli retkikeli hieno. Lauantai meni paikallisten vesilintujen ja lokkien katselemisessa. Sunnuntaina oli linnuilla hieman liikettä. Väreily tosin haittasi ulkomerellä näkynyttä vesi- ja lokkilintujen liikehdinnän havainnointia. Paikallisena oli muutamia tukkasotkia, reilusti telkkiä, yksinäinen haahka, vähän alleja ja mustalintuja. Viikonloppuretken paras havainto tuli paluumatkalla Keskivedenkarin kupeesta, kun vajaa 100m veneen edestä hyppäsi pieni mustavalkoinen vesilintu lentoon, tummat siiven alapinnat vilkkuen. Lintu tuli pintaa pitkin kohti ja ohitti meidät 50m päästä jatkaen kohti Säppiä, lopulta häviten aallokkoon. Empä ollutkaan koskaan ennen ajanut pikkuruokkia (ent. jääkyyhky) lentoon veneen edestä. Kerta se ensimmäinenkin!


Auringonlasku

Päivä alkaa olla lyhyt. Aurinko painui maille 16 aikoihin.


Saunapolku valoissa

Sähkövalojen puuttuessa, saunapolku valaisiin luonnonvalolla.


Teffankarinsäikkä

Sunnuntaina käyntiin Puorkarin pohjoisrannalla katsomassa meren puolelle. Mantereen suunnassa kulki muutamia räntäkuuroja. Edustalla Teffankarinsäikkä.


Sunaskeri ja jeesusvaloja

Iltapäivällä saatiin ihastella hienoja jeesusvaloja eteläisellä taivaalla.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
24.11.2013 Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind