Seija-myrskyn jälkiä ja jätöksiä, Lankoori - Preiviiki, Luvia - Pori, 13.12.2013
Weblokit
Illalla ja yöllä sitä otti ja tuuli enemmän, kuin tarpeeksi. Kylmäpihlajassa ja Tahkoluodossa mittailiin reilusti yli 30m/s puuskia. Kotosallakin olimme sähköittä reilu 7 tuntia. Kävin päivällä vähän vilkuilemassa, miltä maisema näyttää tuulen jäljiltä ja olihan niitä jälkiä runsaasti. Pahimmat kaadot ja tientukkeet oli jo korjattu. Rajuimmat puiden kaatokohdat näyttivät olevan Viasveden ja Niemenkylän sekä Preiviikin radioaseman ympäristöissä. Jäät saivat myös kyytiä ja pääosa lahdista on taas avoinna. Kierroksella ei, lokkeja lukuunottamatta, paljon lintuja näkynyt.


Luomantie, Luvia

Luvia, Luomantie. Sähköt kuulemma poikki jo 14 tuntia.


Niemenkylä, Luvia

Luvia, Niemenkylä. Teiltä löytyi vielä muutamia kaatuneita puita, ajoväylä oli jo toiselta kaistalta avoinna lähes kaikkialla.


Oosinselkä, Pori

Pori, Oosinselkä. Toisissa paikoissa kulku oli hieman kapeampaa.


Viasvesi, Pori

Pori, Viasvesi. Eniten puita oli nurin Viasvedenlahden pohjukan teiden varsilla.


Makholma, Pori

Pori, Makholma. Sähköjohtoja kulki useassa paikassa pitkin maata, kun kaatuneita puita makaili linjoilla.


Preiviikin radioasema, Pori

Pori, Preiviiki. Kuluvan vuoden aina harvennetut alueet olivat saaneet kaatoja osakseen normialueita enemmän. Alkavat sienpuut olemaan paikoin harvassa.


Preiviikin Rantakuja, Pori

Pori, Preiviiki. Rakennukset eivät olleet ihan ilman vaurioita selvinneet.


Kalaranta, Preiviiki, Pori

Pori, Preiviikin kalaranta. Ennen tuulta oli lähes koko Preiviikinlahti muutaman sentin vahvassa jääpeitteessä. Eipä ole enää kuin muutamissa suojaisissa lahdelmissa. Pääosa lahden jäistä oli pitkin rantoja ja kalarannassakin osa jäistä oli kiivennyt kalakämppien väliin.


Kalaranta, Preiviiki, Pori

Pori, Preiviikin kalaranta. Kärjen uimarannan hiekat olivat lähes poistuneet paikalta. Samoin oli käynyt myös koko kärkialueen ruovikoille.


Kalaranta, Preiviiki, Pori

Pori, Preiviikin kalaranta. Pääosa ruovikoista, kuten jäätkin, löytyivät rantapuiden seasta. Nyt on taas keväällä mukava katsella lintuja kalarannasta, kun ruovikko ei haittaa näkyvyyttä ennen heinäkuuta.


Kommentoi
13.12.2013 Lankoori - Preiviiki, Luvia - Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind