Saaritarkastelua ja laitehuoltoa, Säppi - Truutkallio, Luvia, 14.12.2013
Weblokit
Harvinaisen heikkotuulinen aamu ja sen vuoksi piti muuttaa ajateltua retkikohdetta Luvian puolelle. Iltaa kohden tuuli hieman voimistui ja parin asteen pakkanen vaihtui nollakeliksi. Vettä ei saatu ja aurinkoakaan ei näkynyt. Päivä aloitettiin Säpistä ja kierrettiin lähes koko saari. Säpin jälkeen suunnattiin Pohjankallioille, joihin maihinnousu mahdotonta kovan mainingin vuoksi. Pohjankallioilta Truutkalliolle hakemaan webbikamera vuosihuoltoon. Paluumatkalla pikainen käynti Kampparissa, Turvaskalliolla ja Puorkarissa. Lintuja odotetun niukanlaisesti. Vesilintuja harvakseltaan merellä, pääasiassa mustalintuja, pilkkasiipiä ja alleja. Saarissa jonkin verran tiaisia ja urpiaisia, muutoin puskat hiljaisia. Lokkeja tasaisesti, päälajina kalalokki. Päivän parhammistoa olivat muutama kaakkuri, Säpin merisirri ja Kampparin luotokirvinen.


Säppi, laituri

Sen verran sentään pakkasta, että Säpin laiturin kluuvit olivat ohuessa jäässä ja laituri liukas.


Heinäpaalit ja majakkapiha

Täksi talveksi oli sentään hieman heiniä levitetty muflonien saataville ja paalit osin avattuna. Mufloneita näkyi 6 yksilöä.


Säppi, Hanhisto ja haurut

Itäpuolen haurut olivat kasaantuneet Hanhiston ja Peräkulman väliselle alueelle. Knaperi ja Peräkulma taas olivat käytännössä ilman hauruja.


Säppi, Poponniemi

Poponniemen ja Ullarannan vesirajassa pieni aavistus lupailevasta talvesta.


Säppi, Satama ja Prakala

Kaffeet on juotu ja suunta eteenpäin. Sataman punaiset rakennukset ovat saaneet uuden värin. Tällä kertaa nippu heinäpaaleja on pressujen alla, ei teräskehikossa, kuten edellisenä talvena.


Ulompi Pohjankallio

Pohjankalliot kierrettin ja katsottiin tarkasti. Kallioilla vain lokkeja.


Hajonnut aurinkopaneli

Truutkallion kamera haettiin talvihuoltoon ja samalla todettiin Seija-myrskyn aiheuttamat tappiot. Ilmankos sähkönsyötössä on ollut jotakin vikaa...


Täysikuu nousee

Illan hämärtyessä vilahti kollistaivaalla nousussa oleva täysikuu.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
14.12.2013 Säppi - Truutkallio, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2013  Antti J. Lind