Talven edeltä vielä vesillä, Siipyy, Kristiinankaupunki, 9.1.2014
Weblokit
Aamusta vain muutamia metrejä luoteistuulta ja sadettakaan ei tihkua enempää. Keli koko päivän pilvessä, tosin pari vilausta sinitaivaasta näkyi. Auringonlaskun aikaan meri muuttui rasvatyyneksi. Lämpötila edelleenkin plussalla pari astetta. Ei lunta, eikä jäätä. Ensi yönä pitäisi talven alkaa kovan koillistuulen myötä - saas nähdä...

Aamun ensimmäinen kohde oli Storbådan. Saaressa pieni staijji ja perään saaren kierto. Ainoat linnut saaressa olivat kaksi varista. Merellä hieman alleja (65) ja pilkkasiipiä (7). Lokkeja saalisteli merellä muutamia kymmeniä. Kolmen ruokin parvi lensi etelään.

Storbådanin jälkeen Domarkobbanille. Pari merikatselua ja koko saaren kierto, pohjoiskärki ja ruovikko varmuuden vuoksi pariin kertaan. Hämärässä vielä merenrannassa. Paikallisena sentään jotakin: pulmunen 1, merisirri 1+3, tilhi 6, kaakkuri 1 ja tukkakoskelo 9. Merellä lisäksi hieman ees-taas liikehdintää allilla, pilkkasiivellä ja mustalinnuilla. Lokkeja vain nimeksi. Ruovikot kaatuneet syksyn tuulissa melko tehokkaasti ja yrityksestä huolimatta tiltalttia ei tänään löytynyt.


Storbådan

Auringonnousun aikoihin Storbådanin kalliolla. Meri lähes tyyni, maininki kuitenkin kohtalainen.


Domarkobban, laguunin haurut

Haurua on siunaantunut mukavasti Domarin laguuniin ja ruovikkokin saanut vähän vetäytyä.


Domarkobban, laguunin haurut ja mökki

Sama toisesta suunnasta. Laguunin pohjukaan tulossa hyvät kahlaajapaikat.


Valkohäntäkauriit

Saaressa runsaasti kauriiden ja supikoirien jälkiä. Vain kauriita havaittiin, joista eteläkärjessä neljän yksilön lauma. Lienevät metsäkauriita?


Tukkakoskelopari

Hämmästyttävästi Domarin vesiltä löytyi vähintään 9 tukkakoskeloa, suurin parvi 5 lintua. Kaikki koiraat jo juhlapukuisia.


Lotte ja merisirrit

Pojat - tännepäin!


Merisirrejä

Aivan oikein, kolme merisirriähän siinä. Saaressa kaksi parvea 3 +1, joten minimimäärä ainakin 3 yksilöä.


Pohjoiskärki ja Lotte

Pohjoiskärjen muoto on pistetty uusiksi loppusyksyn aikana. Kuvassa merisirrien löytäjä.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
9.1.2014 Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind