Puolisaarikierros ja Ek:n suurharvinaisuus, Säppi, Luvia, 11.1.2014
Weblokit
Auringonnousun aikaan näytti tuuli olevan sen verran heikkoa, että vielä piti kokeilla, josko vesille olis pääsyä. Preiviikin kalarannan liuska oli vain heikossa hyhmässä ja Yamahakin suostui toimimaan. Pakkasta aamutuimaan 5 astetta. Siispä kohti Säppiä. Rantauduttiin 11 aikoihin. Saari tuli kierrettyä Satamasta Lännennokan kautta Eteläkarille ja sieltä Knaperiin. Knaperista majakalle ja takaisin satamaan. Kohti mannerta kohtalaisessa mainingissa ja 5m/s koillistuulessa 15 aikoihin.

Sen verran on viimekäynnin määrittämättömistä linnuista tullut kommentointia, että tänään piti oikein keskittyä. Ulkolaskun määrittämätön uikku oli tänään hyvin näkyvillä Präälän kupeessa ja härkälinnuksi ei ollut kovin vaikea määrittää. Samoin kävi Paskalaguunin uunilintulajille, tiltaltti oli helpommin nähtävissä, myös äänteli. Lintupuolella muuten melko rauhallista. Poponniemessä kolmen uivelon parvi. Krävelin edustalla sukelteli ruokki. Allit, mustalinnut ja pilkkasiivet olivat jossakin muualla, yhtäkään ei näkynyt. Telkkiä sentään 60.

Tänään ei näköhavaintoa mufloneista eikä supikoirista, jälkiä runsaasti. Levitimme muutaman heinäpaalin sopiviin paikkoihin ja ruokinnalle kaadettiin 100 litraa kauroja. Eiköhän niillä hetken pärjää.


Preiviikin kalaranta

Preiviikin kalaranta oli vasta hiekossa hyyteessä.


Kruununmöljä

Kruuninmöljällä ei jäitä, lunta kylläkin, lähes 5cm.


Majakka ja rakennukset

Ehkä Säpin kuvatuin kohta? Hiljainen majakkapiha.


Aurinko

Eteläkarilla tupsahti pilvien välistä päivän suurharvinaisuus. Taisi olla ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun aurinko oli näkyvillä.


Muflonien ruokinta

Majakan ruokintapaikka. Teimme täydennystä ja tyhjensimme sinisen säiliön automaattiin. Vinkkinä seuraaville, tartti saada sataman tynnyrit tänne.


Laiturin kulku

Sataman kluuvit olivat jo saannet jääpeitteen.


Prakala ja ampukoppi

Prakala ja ampukoppi. Prakalan puskista löytyi vain kaksi talitiaista.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
11.1.2014 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind