Viljelyksiä, altaita ja lintuja, Long Valley, Hong Kong, tammikuu 2014
Weblokit
Muutama puolenpäivän retki tuli tehtyä Sheung Shuin kaupungin koillispuolella sijaisevaan pieneen viljelyalueeseen. Paikka on nimeltään Long Valley, vaikka ei nimestään huolimatta ole pitkä, eikä laakso. Alueelle on jossakin vaiheessa suunniteltu junarataa, joka olisi pyyhkinyt alueen kerta heitolla, mutta ekoturismin ansiosta se säilyi ennallaan. Osin tämän vuoksi alueella liikkuminen on, ainakin toistaiseksi, helppoa ja paikalliset suhtautuvat myötämielisesti linnunkatsojiin ja valokuvaajiin. Erityisesti jälkimmäisiä näkyykin Long Valleyssa paljon, varsinkin viikonloppuisin. Lintuja oli alueella kohtalaisen runsaasti ja pääasiassa hyvin näkyvillä. Pikkulinnut ja kurpat ruokailivat yleisesti avoimesti ja niitä oli todella miellyttävä katsella. Paikalta jäi mieleen pääasiallisesti idänturturikyyhkyt, kottaraiset, kirviset, västäräkit, leppälinnut, uunilinnut, taskut ja lepinkäiset. Suosittelen lämpimästi!


Viljelypalstoja

Long Valleyn alue koostuu sadoista pienistä palstoista, joita pääsee yleisesti katsomaan hieman korkeammalta. Linnut usein hyvin ja avoimesti näkyvillä.


Ojasuokana

Long Valleyssa ja vähän joka paikassa missä on kosteutta, löytyy helposti ojasuokanoja (Amaurornis phoenicurus).


Punaposkibulbuli

Yleinen ja näkyvä punaposkibulbuli (Pycnonotus jocosus) lauloi aktiivisesti.Kuvaajia

Yksi käyntimme osui lauantaille ja silloin paikalla oli myös muutamia muita. Laskin yhdeltä seisomalta reilu 200 kulkijaa. Vain yhdellä oli kaukoputki ja parilla muulla kiikari. Muilla erityyppisiä kameroita.


Isot putket

Paikalla oli myös pidempien hormien kantajia.


Keltavästäräkki

Keltavästäräkkejä ruokaili viljelmillä useita kymmeniä. Joukossa pari sitruunavästäräkkiä. Sen verta erikoisia oli keltaväiskin äänet, että usko sitruunan äänimäärityksiin kuopattiin kerralla. Tämä lienee jotakin taivana-alalajiin kuuluvaa kantaa.


Ruskoperälepinkäinen

Lepinkäisistä runsain oli ruskoperälepinkäinen (Lanius schach)
.


Auringonlaskun aikaan

Yksi alueen altaista auringonlaskun aikoihin.


Kommentoi
tammikuu 2014 Long Valley, Hong Kong
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind