Merikatselua, Meri-Pori, Pori, 12.2.2014
Weblokit
Vain pari metriä kaakosta ja lämpö asteen-pari plussalla. Tahkoluotoon jo aamuhämärissä katselemaan merelle. Näkyvyys erinomainen, vain irtojäitä, ei väreilyä, eikä utua. Kallioholmassa tuli seisoskeltua muutamia tunteja ja jopa lintuja oli kivasti näkyvillä: isokoskelo 86, pilkkasiipi 130, mustalintulaji 50, telkkä 16, kuikkalaji 1 (kovin oli kuikan näköinen) ja lokkeja 40. Harmaahylkeitä kaksi.

Tahkoluodosta Reposaareen katsastamaan kalasatama ja Satamapuisto. Merialue ja pääosa satama-altaista avoinna. Sisälahdessa vielä jäitä. Paikalla mukavasti isokoskeloita 205, lisäksi telkkä 1, laulujoutsen 2, kalalokki 120, harmaalokki n300 ja merilokki 6.

Paluumatkalla poikettiin vielä Kalloon ja Uniluotoon. Kallo käytännössä kokonaan jäätön. Uniluodon ja Karhuluodon välissä vain hieman irtojäätä. Kovin on erikoinen talvi. Kohta voisi jo koettaa veneilykauden avajaiset. Alueella lintuja kohtalaisesti: isokoskelo 40, telkkä 53 ja helmenä vanha juhlapukuinen haahkakoiras! Mistä lienee tullutkin vai onko lähialueella talvehtinut?


Tuulimylly ja kärkikallio

Tahkoluodon Kallioholman edustalla kulki kohti luodetta pieni jääkenttä. Muutoin jäitä kovin vähän.


Kaliioholma, Kupeli ja Hylkiriutta

Kallioholman kärjessä sentään jonkinmoinen jääreuna. Pohjoispuoli kokonaan avoinna.


J.Helstola, Dacia, Lc ja Olaus

Aamupäivällä kärkeen saatiin seuraa, kun paikalle ilmaantui oikea lintumieskin.


Kala-, meri- ja harmaalokkeja

Reposaaren sisäpuolella mukavasti lokkeja. Kalalokkeja yllättävän paljon, tosin kuvassa taitaa olla vain 1. Muut lokit luultavasti meri- ja harmaalokkeja.


Kallo ja Kloppa

Uniluodon ja Kallon välinen lahti käytännössä kokonaan avoinna. 


Kommentoi
12.2.2014 Meri-Pori, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind