Avoveden tarkastelua, Meri-Pori, Pori, 4.3.2014
Weblokit
Leppoisat talvikelit vaan jatkuu, +2 ja lumesta ei hajuakaan. Jäätkin alkavat käydä vähiin, vielä kun vähän saataisi auringonpaistetta... Tänään aamuhämärästä alkaen kiertämässä merenrantoja ja jäänreunoja. Aamu aloitettiin Reposaaresta, josta reunaa pitkin Preiviikinlahdelle. Linnut selvästi vähentyneet, varmaankin levittäytyneet isommalle alueelle, kun sulaa ja pälviä riittää. Telkkiä Reposaari - Mäntyluoto akselilla vain muutama kymmen. Isokoskeloita reilu 200. Tukkasotkia samat 8. Herranpäivät ja Yyteirin edusta tyypillisen niukat; telkkiä ja isokoskeloita. Reposaaren viimeisillä jäillä mukavasti lokkeja: meri- (12), harmaa- (320) ja kalalokki (38). Jonkin sortin muuttaja oli Kallon merimerkissä seisoskellut juhlapukuinen merimetso. Kalenteria kun katsoo, niin eikös se talvi kuitenkin vielä ole?


Jäänreuna Reposaari

Jääraja vetäytynyt syvemmälle Reposaaren lahdelle. Jäänreuna suurinpiirtein Satamapuisto - Iso-Katava - Hilskansaari.


Semmilän laituri ja Lautta

Semmilän laituri oli jo avovedessä. Sen verran oli jo jäät heikkoja, että pilkkijätkin olivat päättäneet pysyä maissa.


Kalalokkeja

Jäät kantavat sentään vielä kalalokit. Kuvassa 1 nuori ja loput vanhoja. Kaikki vanhat edelleenkin talvipukusia, tummaa kuviointia päässä.


Merimetso, jp

Oikeastaan ainoa muuttolinnuksi tulkittava oli Kallon edustan merimerkissä seisoskellut merimetso. Oikein juhlapukuinen päätöyhdöillä ja reisilaikulla varaustettu yksilö. Kiitokset Meren Tapsalle opastuksesta!


Kallo ja jääsohjoa

Uniluoto oli taas vapautunut pääosin jäästä. Hieman ajautuneita lauttoja oli enää Kallon puoleisessa lahdessa.


Kommentoi
4.3.2014 Meri-Pori, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind