Saarikierroksella, Säppi, Luvia, 24.3.2014
Weblokit
Tuli sentään ensimmäinen vähän tyynempi päivä, kun tuuli putosi alle 10m/s, loppuiltapäivällä lähes tyyntä. Aamusta pari astetta miinuksella ja iltapäivällä +6 astetta. Aamulla tuli kierrettyä Luvian ulkoluotoja ja poikettua merimetsokoloniassa. Vielä aamupäivällä ehdittiin Säppiin. Reilu 6 tuntia tuli kierrettyä Säppiä, lähes koko saari rantaan myöden. Saari kuin huhtikuun lopulla; lumesta vain ajatus ja sisälampareissa paikoin ohutta jäätä. Meri täysin jäätön.

Lintuja mukavasti. Vesilinnuista haahka (400), merimetso (250), pilkkasiipi (50) ja mustalintu (40) runsaimpina. Pikkulinnuista peippoja ja hippiäisiä runsaasti. Yli kaksikymmentä lajia taisi tehdä Säpin saapumisennätyksen mm. tavi, haapana, ristisorsa, kurki, niittykirvinen, luotokirvinen, pajusirkku, kulorastas. Paras havainto taisi olla harmaasorsa pari ja kaksi koirasta.


Sataman ruokinnat

Muflonien ruokinnat satamassa ovat taitaneet riittää saaren laumalle. Levitin hieman heiniä ja kauraa lopputalveksi. Itse mufloneita näkyi vajaa 15 yksilöä.


Lohiloukkko ja veneen palat

"Lopputalvinen" Lohiloukko. Kuvassa oikealla hiipuvat pelastusveneen jäännökset. Vuoden päästä voi olla jo vaikea löytää.


Hauruloukko

Hauruloukku saanut ulkoreunaan tuhdin haurumaton. Rannoilla pari luoto- ja niittykirvistä.


Hanhisto

Hanhiston vuodenvaihteen komeat haurupenkat olivat hävinneet lyhyen talven aikana jonnekkin. Peräkulmassa vai pieni matto. Kiuruja, kirvisiä ja töyhtöhyyppäpariskunta rantaniityllä.


Harmaasorsat

Kaksi harmaasorsakoirasta ruokaili Peräkulman rantavedessä. Niitty taitaa olla vielä pohjalta jäässä, kun lämpöväreily oli iltapäivän auringonpaisteessa melkoinen.


Säpin majakka ja piharakennukset

Majakkapihalle ei vielä näkynyt muita, kuin muflonien kulkujälkiä.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
24.3.2014 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind