Rantaniittyjä ja sisälahtia, Pihlavaluoto, Pori, 14.5.2014
Weblokit
Aamun kärkikierroksen jälkeen poikkesin katsastamassa Pihlavanluodon laguunit ja rantaniityt. Samalla tuli vilkaistua myös osa Viasvedenlahden vesilinnuista. Keskipäivä ei ehkä oli niitä parhaimpia ajankohtia paikan lähikäyntiin, lintuja näkyi silti ihan kivasti. Lajisto normaalia paikalle, ei sen isompia mainintoja lajeista tai ehkä sentään harmaasiepot, joita rantametsissä näkyi reilu 10 yksilöä. Harmaasiepot lienevät tulleet viime yönä. Vesilintuja lahdella mukavasti, lähinnä telkkiä (500), alli (200) ja koskeloita (250). Merihanhen pesintä näyttää olevan hyvin etuajassa ja onnistuneen hyvin, laskin yhteensä 98 poikasta ja reilu 65 aikuista.


Itälahti - Susisanta

Pihlavanluodon itälahti. Oikeassa reunassa näkyvä masto on Preiviikin radioasemalla.


Lounaisranta - "Laaksonen"

Pihlavaluodon länsiranta on pääosin rakennettu. Parista kohdasta löytyy vielä rakentamaton ja kaivamaton kohta, joissa ranta tyyppilinen maannousema. Alueella laiduntava karja on pitänyt kasvillisuuden kurissa.


Merihanhipoikue

Merihanhilla poikueita siellä täällä. Poikaset pääosin vielä pieniä.


Utpakanlahti

Utpakanlahti on Pihlavaluodon mielenkiintoisimman näköinen paikka. Liikkuminen kevätaikaan ei ole suotavaa. Lahden reunoilla on muutamia kohtia, joista linnut pääsee katsomaan melko mukavasti häiriöt aiheuttamatta.


Kommentoi
14.5.2014 Pihlavaluoto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind