Laajat rantaniityt ja merenrannat, Kuuminainen, Pori, 28.5.2014
Weblokit
Auringonnoususta Kuuminaisiin kärkikierrokselle. Metsässä huomasi kesän lähestyvän, kun veräjän kulmilla oli hyttysarmeija jalkeilla ja nopeutti kohti rantaa kulkemista. Merivesi edelleenkin reippaasti miinuksella, -40cm. Rannat älyttömän laajat ja kivikkojen huolellinen katsomien vei runsaasti aikaa. Lintuja odotettua niukemmin, ehkä jo varhain aamulla noussut pohjoistuuli tyhjensi kärkeä. Maininnan arvoiset lienevät pari kultarintaa ja jonkin verran kerttuja, kaikkia neljää lajia. Eteläpuolen tyynemmässä vain niukasti vesilintuja, pohjoispuolen saarten väleissä selvästi enemmän. Runsaimmat vesilinnut olivat telkkä (3800) ja haahka (1100). Haahkalla ja merihanhella runsaasti poikasia. Kärjen laulujoutsenpari oli saanut kaksi poikasta.


Eteläranta

Kärjen eteläpuoleinen ranta on hankala ja huolellisuutta vaativa kivikon vuoksi.


Kuiva etelälaguuni

Paras kahlaajapaikka on lounaiskulman laguuni, jossa kärjen ainoa hiekkaranta. T'änään vain muutamia tyllejä ja meriharakoita.


Etelälaguuni ja lepät

Laguunin pohjukassa on myös hieman rakkolevää, joka tosin ei tänään kahlaajamääriin parannusta tarjonnut. Horisontissa näkyy Säppi.


Kärkilaguuni ja -niitty

Kärkilaguunissa oli myös poikkeuksellisesti hiekkaa näkyvissä ja vettä vain niukasti.


Pohjoisniitty

Kärkilaguunin itäreunan tarkastus vaatii myös aikaa kivikon vuoksi.


Kommentoi
28.5.2014 Kuuminainen,, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind