Merimetsolaskentaa, Marjakari, Luvia, 26.6.2014
Weblokit
Tänään sitten vuorossa viimeisen kolonian laskenta Luvialla. Kolonia on kautta aikain pesinyt viidellä luodolla ja tänä vuonna kolmella. Täälläkin on tapahtunut runsaasti siirtymistä eri saarten välillä. Kahden vanhan ydinluodon parimäärä on puolittunut ja viime vuonna vain muutaman kymmenen pesän saari on moninkertaistunut. Porilaisen lintukerhon asiantuntijan mukaan Marjakarissa ei enää pesi laisinkaan merimetsoja - mistä sitten tieto ikinä onkaan peräisin? No, kuitenkin vuoteen 2013 verrattuna, Marjakarin kolonian on pienentynyt n35%, ollen tällä hetkellä Selkämeren toiseksi suurin kolonian.


M pesimäluoto

Kolonian ensimmäinen pesimisluoto on jälleen runsaspesäisin.


M emot, poikaset ja mesät

Lähes webbikameran sijoilta otettu kuva saareen noustaessa. Pesissä isot poikaset, reunoilla tuttuun tapaan muutamia munapesiä.


T, vanha ydinpaikka

Kolonian viime vuotinen ydinluoto on autioitunut. Syynä lintujen siirtymiseen olivat pesinnän aloituksen aikaan paikalla oleskelleet merikotkat.


T, rantakasvusto

Tyhjillään olevan luodon rantavyöhykkeessä rehevä kasvillisuus, jos ensimmäisen vuoden jälkeen.


T, Pohjoispesät

Myös tässä kolonian luodossa on isot poikaset. Pesien lukumäärä lähes sama, kuin vuonna 2013.


K, pohjoispesät

Tämän luodon pesät ovat kahdessa osassa, saman saaren etelä- ja pohjoisreunassa. Pohjoisreunalla isot poikaset. Eteläreunalla pääosin vasta munia ja jälkien perusteella eteläosan pesät on kertaalleen tuhoutuneet. Syytä ei tiedossa, mutta viittaa harmaalokkien predaatioon.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
26.6.2014 Marjakari, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2014  Antti J. Lind